11 Ocak 2017 10:58

AKP Anayasa değişikliği konusunda seçmenin nabzını yokluyor

Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri devam ederken, AK Parti teşkilatları 81 ilde seçmenin nabzını yokluyor.

Paylaş

Anayasa değişikliği teklifinin, Genel Kurul’da görüşmeleri sürerken, AKP teşkilatları çalışmaya şimdiden başladı. Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te referandum sayısı olan 330 ve üzerinde bir oy beklediklerini dile getiren AKP’liler, şimdiden sahaya inmeye hazırlanıyorlar.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; halka sistemi anlatmak için Genel Kurul görüşmelerini bekleyen AKP, teşkilatları hareketlendirdi. AKP bir taraftan anket çalışmaları yaparken bir yandan da, anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te kabul edilmesi halinde seçmene, “başkanlık sistemini nasıl anlatalım” diye soruyor. Teşkilatlar seçmenin fikrini aldıktan sonra ve teklifin Genel Kurul’da kabul edilmesi halinde ise saha çalışmaları başlatacak. Seçmenin fikirleri doğrultusunda anayasa değişikliği ile kitap ve broşürler bastıracak.

ANKA’ya verilen bilgilere göre; saha çalışmaları Genel Kurul görüşmelerinden sonra başlayacak. Ancak, teşkilatların ise bu dönem farklı bir çalışma başlatarak, “Anayasa değişikliği teklifi Meclis’te kabul edilirse nasıl anlatalım” diye seçmene soruyor. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Akademi susturulamaz!’

SONRAKİ HABER

Fitch Ratings Türkiye'yi en kırılgan ekonomiler arasına aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...