11 Ocak 2017 10:27

Muğla Çevre Platformu kuruldu

8 Ocak'ta Marmaris'te 120 kişinin katılımı ile ikinci toplantısını gerçekleştiren Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) burada kuruluşunu ilan etti.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, Doğal Sit Alanlarının tanımlarının değiştirilerek koruma derecelerinin zayıflatılması, Doğa Koruma Alanlarının yapılaşmaya açılması tehdidine karşı Muğlalılar çevre platformu kurdu.  

8 Ocak'ta Marmaris'te 120 kişinin katılımı ile ikinci toplantısını gerçekleştiren Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) burada kuruluşunu ilan etti. Platform toplantının ardından yaptığı basın açıklaması ile Bakanlığın hazırladığı projenin gerçekleşmesine karşı ortak mücadele kararlılığı vurgulandı

Toplantıda, Muğla, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Milas, Akyaka, Gökova, Datça, Köyceğiz'de oluşturulan çalışma grupları Bakanlığın hazırladığı paftalar üzerinde yaptıkları çalışmaları sundular. Sunumlarda, Bakanlığın hazırladığı planların Muğla Bölgesinde Doğal Sit Alanlarını yapılaşmaya açacağına, kıyıların, sulak alanların, zeytinliklerin, ormanların ve su havzalarının büyük oranda yok olmasına yol açacağına dikkat çekildi. Toplantı da Bakanlığın bu projesinin bölgede daha önce yapılmış birçok bilimsel çalışma ile de bağdaşmadığı ifade edilirken, bu planların gerçekleşmesi halinde tarım, hayvancılık, zeytinlik, arıcılık, mavi yolculuk ve eko-turizm başta olmak üzere birçok alanda geri dönüşü olmayan tahribatlara yol açacağı ve Muğla Bölgesinde gelecek kuşaklara devredecek doğa mirası kalmayacağına vurgusu yapıldı.   

Toplantının ardında okunan basın bildirisinde "Amacımız geri dönüşü mümkün olmayan doğa tahribatlarına engel olmaktır. Çatışarak, yereli ve birbirimizi yok sayarak, diyalog yollarını yok sayarak gelişmeye değil “yok etmeye” yol açarız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı, bölgemizde geri dönüşü olmayacak bir ekolojik yıkıma yol açacak bu projeyi düzeltmeye , küresel ısınma nedeni ile gelecek kuşakların en çok etkileneceği kuşaklardan birinde bulunan bölgemizde doğanın ve su havzalarının daha iyi korunmasını sağlayacak şekilde yerel halkın, yerel yönetimlerin ve yerel sivil toplum örgütlerinin katılımı ile birlikte yapmaya davet ediyoruz" denildi. (İzmir/EVRENSEL)


MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU BİLEŞENLERİ

Marmaris Kent Konseyi
Bodrum Kent Konseyi
Milas Kent Konseyi
Çevre Ve Arı Koruma Derneği
Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği
Dalyan Çevre Ve Turizm Derneği
İztuzunu Kumsalını Kurtarma Platformu
Datça Yerel Tohum
Kayaköy Savunması
Fetder
Karaot Savunması
Datça Çevre Ve Turizm Derneği
Bodrum Çevre Platformu
Disk Emekli-Sen Datça Temsilciliği
Balıkaşıran Grubu
Datça Kadın Girişimi
Yerel Tohum Derneği Datça Şubesi
Naviga Dergisi – Meriç Köyatası ( Mavi Tur) 
Bodrum Denizciler Derneği
Yarımada Çevre Kültür Derneği
Muğla Tabipler Odası
Muğla Haziran Hareketi
Kıyılar Herkesin İşgale Son Platformu
Akdeniz Yeşilleri Derneği
Zirve Dağcılık Muğla Şubesi
Gökova Ekolojik Yaşam Derneği
Akyaka Gökova Kadın Dayanışması
Gökova-Akyaka’yı Sevenler Derneği

ÖNCEKİ HABER

Batı Mahallesi için mahkemeye rağmen riskli alan kararı

SONRAKİ HABER

‘Çöken tente’ hakkında soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...