11 Ocak 2017 10:10

Ankaralı emekçiler: Valiliğin amacı muhalefeti susturmak

Ankara Emek, Meslek ve Demokrasi güçleri Ankara Valiliğinin bir ay sürecek eylem yasağına tepki gösterdi.

Paylaş

Ankara Emek, Meslek ve Demokrasi Güçleri Ankara Valiliğinin bir ay boyunca açık alanda toplantı, gösteri ve yürüyüş yasağı getirmesi kararına tepki gösterdi. Mülkiyeliler Derneği'nde bir araya gelen DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası, Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) yöneticileri basın toplantısı düzenledi. Toplantıya EMEP ve ÖDP Ankara İl Yöneticileri de katıldı.

Ortak basın açıklamasını yapan ASMMMO Başkanı Ali Şahin, mecliste anayasa görüşmeleri yapılırken, Valiliğin böyle bir yasak getirmesinin, başkanlık sistemine yönelik toplumsal muhalefeti susturma amacı taşıdığını söyledi. Valiliğin açıklamasına göre sokakta şarkı söylemenin bile yasaklandığını kaydeden Şahin, demokratik koşullarda özgürce tartışılmayan hiçbir anayasa değişikliğinin Türkiye'ye olumlu bir getirisi olmayacağını vurguladı.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu OHAL dönemi tarihe basın yayın organlarının kapatıldığı, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, muhalif gazetecilerin tutuklandığı, kamu çalışanlarının ve akademisyenlerin işten atıldığı, derneklerin kapatıldığı uzun ve acımasız bir baskı dönemi olarak geçecektir.”

Şahin, OHAL'in bitirilmesini ve Ankara sokaklarında uygulanan olağanüstü yasakların geri çekilmesini isteyerek “Emek, Meslek ve Demokrasi güçleri olarak demokrasinin hem fiili hem de anayasal olarak ayaklar altına alınmasına karşı ‘Hayır’ diyoruz” dedi. Şahin, önümüzdeki günlerde en geniş kesimleri içine alacak bir mücadelenin örülmesi için Ankara'daki dernek, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da Noel pazarı saldırısının faturası sığınmacılara

SONRAKİ HABER

Meclis’te, Anayasa değişikliğine tepki: Hükümdar istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...