11 Ocak 2017 10:02

İzmir Barosu: TBMM önündeki saldırı kabul edilemez

İzmir Barosu, anayasa görüşmeleri sırasında Meclis önünde açıklama yapmak isteyen Ankara Barosu yöneticilerine dönük saldırıya tepki gösterdi.

Paylaş

İzmir Barosu yazılı bir açıklama yaparak, TBMM önünde Ankara Barosu Başkanı Avukat Hakan Canduran, yönetim kurulu üyeleri ile avukatlara, basın açıklaması yapmak istedikleri sırada polis tarafından kalkan, cop, biber gazı ve hatta polis köpekleri kullanılarak saldırılmasını kabul etmediklerini bildirdi.

Açıklamada, anayasa değişikliği olarak adlandırılan fakat tüm yetkilerin tek adamda toplandığı, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, parlamenter sistemin devre dışı bırakıldığı yasama, yürütme ve hatta yargının tek adamın emrine bırakıldığı bir değişikliğin başlı başına rejim değişikliği olduğu ifade edildi.

‘Aynı değerleri ve fikirleri savunduğumuz Ankara Barosu’na yapılan haksız ve çirkin saldırıyı esefle kınıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz’ denilen açıklama, ‘Egemenlik, kayıtsız ve koşulsuz ulusundur; kişiye devredilemez, yaşasın laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ ifadeleri ile sonlandırıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de heykele saldırı: Başı, kolu ve bacağı kırıldı

SONRAKİ HABER

Evrensel okurunun kaçırılması emniyetle görüşüldü  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...