11 Ocak 2017 09:53

Asil Çelik işçisi düşük zam dayatmasını kabul etmedi

Asil Çelik ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında, grev öncesi yapılan görüşmede patronun enflasyonun altında yüzde 7.2 zam teklifi kabul edilmedi.

Paylaş

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Asil Çelik ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında, grev öncesi yapılan uzlaşma görüşmesinden de sonuç çıkmadı.

Patronun yıllık enflasyonun da altında yüzde 7.2 zam teklifi kabul edilmezken, işçiler 18 Ocak’ta greve çıkmaya hazırlanıyor. 

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Asil Çelik A.Ş. arasında 7 Eylül 2016 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi ve Kasım ayındaki arabuculu sürecinden sonuç alınamayınca, sendika yöneticileri Asil Çelik'te grev kararı aldı.

18 Ocak'ta greve gidecek olan fabrika işçileriyle Asil Çelik yönetimi uzlaşmak için bir araya geldi. 450 sendika üyesini ilgilendiren fabrikada işveren sendikaya ücretlere yüzde 7.2, sosyal haklara ise yüzde 8.5 zam dayattı. Sendika ise bu dayatmayı kabul etmedi. 18 Ocak tarihine kadar bir anlaşma sağlanamazsa, Asil Çelik fabrikasında işçiler greve çıkacak. (BURSA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Atalan, hukuksuz arama iddiasını TBMM’ye taşıdı 

SONRAKİ HABER

Antalya’da iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...