11 Ocak 2017 08:09

TGS: Sendikasız gazeteci kalmayana kadar çalışmalıyız

Türkiye Gazeteciler Sendikası, 10 Ocak Çalış(amay)an Gazeteciler Günü etkinliği düzenledi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi, 10 Ocak Çalış(amay)an Gazeteciler Günü kokteyli düzenledi. Burada konuşan Sendika Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “İşsiz gazetecilerin iş bulabilmesi, sansür ve otosansürün son bulması için sendikasız gazeteci kalmayana kadar uğraşmalı, özgürlük mücadelesi vermeliyiz” dedi. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, basın emekçilerinin bir araya geldiği, King Otel'de 10 Ocak Çalış(amay)an Gazeteciler Günü'nü kokteyli düzenledi. Kokteyle, CHP'li milletvekilleri, Çankaya Büyükşehir Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Türk- İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat Katıldı. Sendikanın Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, Anayasa görüşmeleri sırasında CHP'li vekillerin Periscope'tan canlı yayın yapmasını, “Halkın haber alma hakkına verdiğiniz hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 10 Ocak gününü basın bayramı ilan edilmesinin arkasında basın emekçilerinin hakları için örgütlenme mücadelesinin yattığını ifade ederek, “Gazetecilerin işine son verdiği tutuklandığı bir dönemde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak bizim açımızdan zül olmuştur. Cezaevindeki gazetecilerin serbest bırakıldığı, işine son verilen gazetecilerin iş bulduğu, sansür ve otosansürün son bulması için sendikasız gazeteci kalmayana kadar uğraşmalı, özgürlük mücadelesi vermeliyiz. Birlikte mücadele edersek 10 Ocak'ı yeniden bayram ilan edebiliriz” diye konuştu. 

HALKIN HABER ALMA HAKKI

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, işini kaybeden ve çalışırken kendimi otosansüre tabi tutmak zorunda kalan gazetecilerin olduğu bir dönemden geçildiğini ifade ederek, “Bu kutlamaları yapmak dahi başlı başına meydan okumaktır. Halkın haber alma hakkını alma hakkını savunan ve gereğini yapan çok az gazeteci kaldı” dedi. Gök, her türlü baskıyı göğüsleyen gazetecilerin halkın haber alma hakkını savunduğunu belirterek, “Bu işi hakkıyla vicdanıyla yapan gazetecilik ortamı çıktı. Çok az medya organında söz alma olanağı kullanıyoruz” diye dikkat çekti. TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, bireyin haber alma özgürlüğünün basın özgürlüğü anlamına geldiğini vurgulayarak, “ Bugün bu özgürlük olağanüstü ölçüde tıkanmış durumdadır. Halk özgürce haber almıyorsa ve gazeteciler özgürce haber yapamıyorsa o ülkede demokrasi yok demektir. Meclis'te çok önceki bir anayasa değişikliğini tartışıyoruz ancak basın organları bu tartışmaları yazma olanağı bulamıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Oyunu göstere göstere kullanmak ancak ergene yakışır

SONRAKİ HABER

Mizgin Irgat: Türkiye en çok gazetecinin tutuklu olduğu ülke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...