11 Ocak 2017 08:22

‘Erdoğan o gün devrim demişti, peki şimdi ne değişti?’

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HDP’li Kadri Yıldırım  Kürdoloji hocalarının ihracına tepki gösterdi

Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Kadri Yıldırım, HDP'nin ihraç edilen akademisyenlere ilişkin araştırma önergesi üzerine Mecliste söz aldı.

İhraç edilen akademisyen sayısının 4 bin 481'i bulduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu sayı irili ufaklı birkaç ilçenin nüfusuna tekabül ediyor. Benim teklifim bunların bir araya gelip bir mağdur akademisyenler ilçesini kurmalarıdır” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesinin Kürdoloji bölümünde yaşanan ihraçlara tepki gösteren Yıldırım, “Artuklu Üniversitesinin Kürdoloji hocalarını ihraç etmek bir Kürt dil kırım darbesidir. Artuklu Kürdoloji hocalarını ihraç etmekle beni o zaman eleştiren Kürt siyasetini haklı çıkardınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanken Mardin'e geldiğinde "Rektör Yardımcısı Kadri Hoca ve ekibinin burada yaptıkları başlı başına bir devrim niteliğindedir" dediğini hatırlatan Yıldırım sordu: “O günden bugüne neler değişti ki bu devrim yapan hocaları ihraç ettiniz? Oysa o zamanki kadro ve şimdi ihraç ettiğiniz hocalar kimler idiyse şimdi de aynı kadro ve aynı hocalardır. Demek ki siz bizi kullandınız, demek ki samimi değildiniz, demek ki açtığınız bu bölümlerin birer tabela bölümleri halinde kalmasını tercih etmişsiniz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Dayanışma Derslerinde ÇED’ler masaya yatırıldı

SONRAKİ HABER

Öldürülen Antep saldırganının babası: Akli dengesi bozuktu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...