11 Ocak 2017 08:15

Dayanışma Derslerinde ÇED’ler masaya yatırıldı

Eskişehir’deki Dayanışma Derslerinin 15’incisinde Çevresel Etki Değerlendirmesi masaya yatırıldı

Paylaş

Eskişehir'de barış bildirisine imza attıkları için görevden atılan akademisyenlerin Mayıs 2016'dan bu yana sürdürdükleri Dayanışma Dersleri, “Bilim üniversite sınırları içine hapsedilemez” sloganıyla devam ediyor.

Dün Adım Sanat'ta 15’ncisi gerçekleşen dersin konusu Çevresel Etki Değerlendirmesi oldu. Ders öncesi Akademisyen Pelin Tuştaş Dayanışma Dersleri süreci ve derslerde uygulanan dayanışma ekonomisi hakkında özet bilgi verdi.

Anadolu Üniversitesi’ndeki görevinden atılan barış imzacısı Yrd. Doç. Dr. Ozan Devrim Yay da sunu bölümünü yaptı. Yay, ÇED'in işleyişi, etkinliği, mevzuatın ekolojik dengeyi ve insan sağlığını korumadaki yeterliliği, ÇED ile ilgili bilinen doğruları ve yanlışları, bilerek söylenen yanlışları ve eksik söylenmiş doğruları anlattı.

Yay, ÇED’in ekolojik ve sosyal dengeyi korumayı başarıp başaramadığı, sürecin önemli bir bileşeni olarak tanımlanan halkın katılımının ne kadar sağlanabildiği, etki belirlemede kullanılan tekniklerin güvenilirliği, ÇED’in Türkiye’de tanımına ne kadar uygun yürütüldüğü gibi başlıklar üzerine de bilgiler verdi.

Yay'ın sunumunun devamında dersi izleyenler ülkemizdeki güncel çevre sorunları ve halkın katılımı üzerine deneyimlerini ve görüşlerini paylaştılar. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Karakoçan Belediye eş başkanları serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

‘Erdoğan o gün devrim demişti, peki şimdi ne değişti?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...