11 Ocak 2017 08:01

Selma Irmak: Mecliste Hakkari ili temsil edilmemektedir

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak savunmasında ‘Mecliste Hakkari ili temsil edilmemektedir’ dedi. 

Paylaş

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Mecliste görüşülen anayasa değişikliğini hatırlatarak, kendisiyle birlikte Hakkari’nin 3 milletvekilini cezaevinde olduğunu belirterek, “Mecliste Hakkari ili temsil edilmemektedir” dedi. 

Selma Irmak, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na savunmasını verdi. Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS yöntemiyle savcılığa bağlanan Irmak, savunmasını tercüman eşliğinde Kürtçe olarak gerçekleştirdi.

Yargılamayı hukuki bulmadığını anlatan Irmak, “Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalar göstermektedir ki, operasyonlar hukuki değil siyasidir. Ben 6 milyon oy alan bir siyasi partinin milletvekiliyim, şu ana kadar da milletvekilliğimiz devam etmektedir. Bize karşı olan bu yaklaşım ya da tutum, bize oy veren seçmenlere de yapılmış olan yaklaşım veya tutumdur” diye konuştu. 

Kendisiyle birlikte Hakkari’nin üç milletvekilinin de tutuklu olduğunu hatırlatan Irmak, “Mecliste Hakkari ili temsil edilmemektedir” dedi. Mecliste görüşülen anayasa değişikliği görüşmelerini de hatırlatan Irmak, “Biz halen o Meclisin üyeleriyiz ve yasamayı gerektiren işlerimizi de yapamıyoruz. Halen devam eden Anayasa değişikliği ile ilgili oylamalarda milletvekili olarak bizlerin de oy kullanması gerekirken, tutuklu bulunduğumuzdan bu hakkımızı kullanamıyoruz. Bu nedenle diğer konularda olduğu gibi seçmenlerimiz de bu haktan mahrum bırakılmaktadır.”

‘SÖZLERİM HARAKET DEĞİL ELEŞTİRİ’ 

Cumhurbaşkanı hakkındaki sözlerin hakaret değil bu topraklarda yaşanan gerçekler olduğunu belirten Irmak, “Zikrettiğiniz konuşma metninde de hakaretten ziyade tespit mevcuttur” dedi. Cizre'de ölen insanlarda Hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın sorumluluğu olduğunu belirten Irmak, “Açıklamalarımda hakaret kastı ve unsuru yoktur, devlet yetkililerini eleştirmek parlamenter olarak zaten benim görev ve sorumluluğumdur” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’deki Adliye saldırısını TAK üstlendi

SONRAKİ HABER

Karakoçan Belediye eş başkanları serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...