11 Ocak 2017 07:22

Erciyes yolu tipiden kapandı

Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan Erciyes'in yolu tipi nedeniyle kapandı.

Paylaş

Erciyes'te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Hisarcık, Hacılar ve Develi'den dağa ulaşımı sağlayan yollar kapandı. Karayolları ekipleri, yolun açılması için çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri de Erciyes'e çıkan yolları keserek, araçların geçişine izin vermiyor.

Dün dağa çıkan ve akşam saatlerinde kente dönmek isteyen pek çok kişi de tipi nedeniyle dağda mahsur kaldı. Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, dün 70 kişilik bir grupla kayak yapmak için Erciyes'e çıktıklarını, akşam olmadan da dağdan inmek istediklerini, ancak araçların Hisarcık yolu üzerinden kent merkezine hareket etmelerinden kısa bir süre sonra tipiye yakalandıklarını ve yolda mahsur kaldıklarını bildirdi.

Yılmaz, ''Çok aşırı bir tipi vardı ve göz gözü görmüyordu. Yolda ilerlemeye çalışan bazı araçlar kaymış ve yoldan çıkmıştı. Karayolları ekipleri yolu açmak için uğraştılar ancak aşırı tipi nedeniyle açılan yol tekrar kapandı. Ekiplerin yardımıyla tekrar kayak merkezine döndük ve 70 kişiyi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Erciyes A.Ş. tesislerinde misafir ettik. Saat 24.00 sıralarında yolun açıldığı bilgisi üzerine, kent merkezine indik. Ancak devam eden tipi yüzünden gecenin ilerleyen saatlerinde dağ yolu yeniden kapandı ve ekipler hala yolu açmaya çalışıyorlar'' dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bayar Özsoy da, kent merkezinde kar yağışı olmamasına karşılık, ilçelerde kar yağışının etkili olduğunu ve özellikle Sarız, Pınarbaşı, Develi ve Yahyalı ilçelerindeki mahalle ile köylerin yollarının sık sık kapandığını bildirdi. Özsoy, ''Erciyes yolunda sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Ancak Erciyes yolu, Karayolları'nın sorumluluğunda. Orada dün akşam bizim 'kütükleme' diye tabir ettiğimiz tipi oluşmuş. Kütükleme, dağdaki kar kütlelerinin aşırı rüzgarla yola savrulması, yığılmasıdır. Bu durumda kar küreme ve yol açma araçları da çok zorlanır ve yolu açmak daha uzun zaman alır'' diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Budak: MHP'ye 50 bin kadro verildiği konuşuluyor

SONRAKİ HABER

Boydaklar'ın da arasında bulunduğu 60 işadamı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...