11 Ocak 2017 06:33

50 kuruşa portakalları satamayınca bedava verdi

Antalya’da portakal bahçesi sahibi Burak Özdemir kilosu 50 kuruştan ürünlerine alıcı bulamayınca portakalları bedava dağıtma kararı aldı.

Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesinde 30 yaşındaki Burak Özdemir, ailesine ait 2 binin üzerinde portakal ağacındaki ürünleri kilosu 50 kuruşa satamayınca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtma kararı aldı.

Kemer'de oturan Türkiye şampiyonu ve Avrupa'da derece sahibi Enduro motosiklet sporcusu Burak Özdemir, Kuzdere Mahallesi'nde ailesine ait portakal bahçesindeki ürünler para etmeyince ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtma kararı aldı. 2 binin üzerinde ağaçtan yıllık yaklaşık 150- 200 ton ürün aldıklarını aktaran Burak Özdemir, "Kilosu 50 kuruştan satılık tonlarca portakalımız var, alıcı yok. İhtiyacı olan varsa da gelip toplayabilir, ölmüşlerimin hayrına bedava" mesajıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ürünleri ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtacağını duyurdu.

SATMAKTA ZORLANIYORUZ

Portakalın dökülüp yenemeyecek duruma gelmesindense, ihtiyaç sahiplerinin bedava tüketmesini istediğini kaydeden Burak Özdemir, "Ailemizde dördüncü göbek olarak tarımı devam ettirmeye çalışıyoruz. Tarımın durumu maalesef şu an içler acısı. Yaklaşık 10- 15 yıldır portakal 50 kuruş seviyesinde seyrediyor. Şu anda alıcı bulmakta da zorlanıyoruz. Fakat televizyonu açtığımızda 2 lira, 3 lira, 4 lira gibi fiyatlarla karşı karşıyayız" dedi.

Kilosu 50 kuruş olmasına rağmen alıcı bulamamasına tepki için portakalı ücretsiz dağıtma kararı aldığını kaydeden Özdemir şöyle konuştu: "Biz bu dağlarda büyümüş, büyük dedelerimizden beri Toroslar'ın Yörüğüyüz. Benim dedelerim de yedirip, içirip ikramda bulunmayı çok severdi. Ben de onların hayrına, hayır kapıları kapanmamış olsun dedim bu vesileyle. Bu şov gibi anlaşılmasın, bunu canı gönülden isteyerek yapıyoruz. İsteyenlere ve ihtiyacı olanlara da tekrar sesleniyorum, buyursun gelsinler. Yerinde görebilirler, inceleyebilirler. Bizim kapımız herkese açık. Misafir de ederiz seve seve." 

CAN SUYU VERİR DİYE DUA EDİYORUZ

Bu uygulamayla devlet yetkililerine seslerini duyurmak istediğini de vurgulayan Burak Özdemir, şöyle dedi: "Yaklaşık 2 binin üzerinde portakal ağacımız var. 150- 200 ton gibi yıllık hasadımız oluyor. Dönemsel olarak alıcı bulabiliyoruz, bazen de bulamıyoruz. Rusya kriziyle beraber ihracatın durması söz konusuydu şimdi tekrardan başlayacağı söylendi fakat bu henüz tarlaya yansımış değil. Çiftçiler olarak bunu pek hissedemedik. Ama inşallah bunun gibi pazarlara daha da yayılarak, kendi ürünlerimizi pazarlayarak ülke ekonomisine daha fazla katkısı olur. Çiftçiye bir nebze de olsa can suyu verir diye dua ediyoruz." (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çorum'da ekmek operasyonu: 36 gözaltı

SONRAKİ HABER

CHP'li Budak: MHP'ye 50 bin kadro verildiği konuşuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...