Berberoğlu'ya müebbet, Gül ve Dündar'a 10'ar yıl istendi

MİT TIR’ları davasında savcı CHP'li Enis Berberoğlu hakkında müebbet, Erdem Gül ve Can Dündar için ise 10'ar yıl hapis istedi. 

11 Ocak 2017 07:14
Paylaş

Cumhuriyet eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun mühimmat yüklü MİT TIR’ları haberlerine ilişkin ana dosyadan ayrılmasına hükmedilen “silahlı terör örgütüne, üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla süren davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'nde kapalı olarak 3. celsesi görülen duruşmaya sanıklar Erdem Gül ve Enis Berberoğlu katıldı. Yurtdışında bulunan sanık Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da izleyici olarak katıldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Savcı mütalaasında, Enis Berberoğlu için "Devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararlar bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklayıp yayınlamak" iddiasından müebbet talep etti. Ayrıca sanıklar Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun, “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasından 7,5 yıldan 15 yılda kadar hapisleri istendi.

SONER YALÇIN HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI

Sanıklar ve avukatları mütalaaya karşı diyeceklerini belirtmek için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, davetiye tebliğine rağmen gelmeyen tanık Soner Yalçın'ın zorla getirilmesine karar verdi. Sanıklara mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme, duruşmayı 1 Mart'a bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Can Dündar ile Erdem Gül’ün MİT TIR'larında taşınan silahların görüntülerini yayımladıkları için 6 Mayıs 2016'da “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri açıklamak” gerekçesiyle toplam 10 yıl 10 ay hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında ise görüntüleri gazeteci Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle, “Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ-PDY’ ye bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasından 30 yıla kadar hapis cezası istenmiş, mahkeme iddianameyi kabul etmişti. Gül ve Erdem’in davaları Berberoğlu’nun davasıyla 21 Eylül’de birleştirilmişti. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in davası 21 Mart'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Çorum'da ekmek operasyonu: 36 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...