11 Ocak 2017 06:08

Trakya’da yoğun kar yağışı bekleniyor

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya'da yoğun kar yağışı olacak.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Manisa, Uşak ve Kütahya çevreleri yağışlı geçecek. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgar ise genellikle güney yönlerden, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Yağışlar, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olacak. Yoğun yağmur ve kar yağışı nedeniyle su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgar, Marmara ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul çevreleri, öğle saatlerinde batı kesimleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Trakya kesiminde yoğun kar, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışlar, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, güneybatı kesimlerinde yağmur şeklinde olacak. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak(40-60 km/sa) esecek. Bölgenin kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Uşak ve Kütahya çevreleri kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile Manisa çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu Doğu Akdeniz yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu geçecek. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Batman çevrelerinde sis bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı. (5)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu. (10)

ADANA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu. (13)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (3)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

ERZURUM: Parçalı bulutlu. (-11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (8) (ANKA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Hastanelerde kar yoğunluğu

SONRAKİ HABER

Devlet, Şivan Perwer’e 14 bin lira tazminat ödeyecek 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...