11 Ocak 2017 05:44

Hastanelerde kar yoğunluğu

İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla birlikte yollarda meydana gelen buzlanmalardan dolayı kayıp düşenler gözlerini hastanelerde açıyor.

Paylaş

İstanbul'da soğuk havalar ve yoğun kar yağışı nedeniyle hastanelerde yoğunluk arttı. Belediye ekiplerinin yoğun kar yağışı karşısında yeterince önlem alamadığı yollarda meydana gelen buzlanmalardan dolayı kayıp düşenler gözlerini hastanelerde açıyor.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil bölümünde çok sayıda hasta aynı şikayetlerle hastaneye başvuruyor. Yorgunluk ve halsizlikten şikayetçi olan hastalar hastane koridorlarını doldururken, ambulansların biri gidip biri geliyor. Acil bölümünde 7'den 70'e hastaların olduğunu görmek mümkün.

'SOĞUK HAVALARDA OLABİLDİĞİNCE AZ DIŞARI ÇIKILSIN'

Bir dahiliye doktoru, soğuk havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkılmamasını tavsiye etti. Günde en az 100 röntgeninin çekildiği  hastenede alçılı ayağı ile röntgen sırası bekleyen bir polis, "Halk otobüsünü bekliyordum. Otobüs geldiğinde ona doğru giderken aykağım kaydı yere düştüm. Oradaki insanların yardımı ile buraya getirildim. Bileğim 2 yerden kırılmış" dedi.

Yoğunluk nedeniyle yeterince dinlenemeyen hastane çalışanları da hastalanıyor. Bir çalışan, "İş yoğunluğundan dolayı hastalandım. İshal ve kusma oluyor sürekli. Ortopedi bölümünde çalışıyorum, odaları temizlemek için hastaların çıkmasını bekliyorum. Onlar çıkınca br sonraki hasta için odayı hızlıca bir şekilde temizlemek zorundayım. Çok yoğun çalışıyorum. İzin alamıyorum. İzin kullanmam için iş görmez rapor almam gerekiyor" dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Fikri Işık: Fırat Kalkanı'na siviller de katılabilir

SONRAKİ HABER

Trakya’da yoğun kar yağışı bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa