05 Haziran 2012 12:16

Veliler, okul dönüşümlerine tepkili

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Çakabey İlköğretim İlkokulunu imam hatip ortaokulu yapılması önerisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazı gönderdiğinin açığa çıkması üzerine veliler eylem yaptı.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Buca’nın mer

Veliler, okul dönüşümlerine tepkili
Paylaş

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Buca’nın merkezindeki 5 okulun imam hatip ortaokulu yapılması önerisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduğu belirtiliyor. Bunlar 23 Nisan, Çakabey, Meşgure Şanlı, Süleyman Bilgen, Buca İlköğretim Okulu.   

Okulların isimleri velilere sızdıkça büyük tepkiler meydana geliyor. Son olarak Buca’nın merkezinde bulunan ve 1922’de kurulmuş olan Çakabey İlköğretim Okulunun imam hatip ortaokulu yapılma önerisine karşı öğrenci velileri dün sabah 09.00’da okul bahçesinde toplandı. Hazırladıkları dilekçeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vermek üzere sloganlarla Çevik Bir Meydanı’na yürüyen veliler adına burada bir açıklama yapan, Okul Aile Birliği Başkanı Fahriye Yalçın, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle okullarının ortaokula dönüştürüleceğini öğrendiklerini belirterek, bu kararın velileri ve Buca halkını üzdüğünü, okullarının ilkokul olarak kalmasını istediklerini belirtti. Burada yapılan açıklamadan sonra 250 dolayında kişi yürüyüşe devam ederek Buca Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi. Yürüyüş sırasında halktan alkış ve sloganlarla destek geldi. Velilerin bir kısmı içeri girip Milli Eğitim İlçe Müdürü ile görüşürken başka veliler girmesin diye dış kapının kilitlenmesine veliler, “Milli Eğitimin kapısını veliye kilitlediler” diyerek tepki gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürünün yazının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiğini söylemesi üzerine veliler büyük tepki gösterdi.

Okul Aile Birliği adına Şengül Sorgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde taleplerini dile getirdi. Eylemde, “Okuluma dokunma”, “Çakabey imam hatip olmayacak”, “Buca uyuma okuluna sahip çık” sloganları atıldı.
Veliler 7 Haziran Perşembe sabahı 09.30’da Valilik önünde toplanarak taleplerini vali yardımcısına iletecek. (İzmir/EVRENSEL)


‘DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUN HAKKI VAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN HAKKI YOK’

4+4+4 sistemiyle eğitimde yapılmak istenen değişiklere tepkiler artarak sürüyor. Bu kez de okullarının imam hatip lisesine çevrileceğini öğrenen Bahçelievler Kemal Has İlköğretim okulu velileri sabah saatlerinde okulun önünde toplanarak eylem yaptılar. 200 velinin katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Öğrenci Velisi Özgür Beyazkuş kendisinin de bu okuldan mezun olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, bu sistemle kendilerinin ve çocuklarının mağdur olduğunu kendilerinin fikrinin sorulmadığını ve eğitim haklarının ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Beyazkuş doğmamış çocuklarının hakkını savunduklarını söyleyenlerin kendi çocuklarının haklarını gasbettiklerini söyledi. Eyleme destek veren Eğitim Sen üyeleri adına konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak yapılan tüm eylemlerde velileri desteklediklerini ve bu eylemlerin tüm Türkiye’ye yayıldığını söyleyerek eğitimin piyasalaşmasına ve gericileşmesine karşı mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Konuşmalarının ardından tramvay yolunu bir süreliğine trafiğe kapatarak yürüyüş yapan veliler karnelerin verileceği cuma günü daha büyük bir eylem yapacaklarını ilan ederek dağıldılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran ile müzakerelerde Nixon yöntemi mi?

SONRAKİ HABER

Çevre talanını durduralım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...