10 Ocak 2017 23:48

Suriye ordusu, Halep'in doğusunda operasyona başlıyor

Suriye ordusu, Halep'in doğu kırsalında IŞİD'e karşı operasyona hazırlanıyor. Ancak kritik nokta, operasyonun tam olarak nereyi hedef alacağı.

Paylaş

Suriye ordusu, Halep'in doğu kırsalında IŞİD'in elinde bulunan bölgelere yönelik geniş çaplı bir operasyona hazırlanıyor.
Operasyonda Suriye ordusuna sadece Rus Hava Kuvvetleri'nin destek olacağı bildirildi.

Halep kent merkezinin kontrol altına alınmasının ardından, Halep'in güneyi ve doğusuna yönelen Suriye ordusu, IŞİD'in elindeki bölgelere operasyon başlatıyor.

Al Masdar'ın haberine göre operasyon için çok sayıda Rus Su-25 savaş uçağının Halep'e geldiği bildirildi.

Kuveyris Askeri Üssü'nde binlerce asker toplanırken, harekatın ana hedefinin Deyr Hafer mi yoksa el Bab mı olduğu konusunda farklı iddialar var. El Bab şüphesi, Suriye ve Rus uçaklarının, kentin güneyindeki IŞİD hedeflerini vurması sonrası gündeme geldi. Suriye ordusunun bu bölgeye doğru hareketlendiğine dair de iddialar ortaya atılmıştı.

IŞİD işgali altındaki el Bab, uzun süredir TSK ve desteklediği cihatçı gruplar tarafından hedef alınıyor. Rusya'nın Suriye ordusunun el Bab'a doğru ilerlemesi halinde bu gruplarla karşı karşıya gelinmesini tercih etmeyeceği tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kerry: Suriye askerlerini vurmamız ateşkese zarar verdi

SONRAKİ HABER

Obama’dan Trump’a, makyajsız hegemonyaya giriş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...