06 Haziran 2012 08:54

Direnişteki THY işçilerine EMEP’ten destek

Grev hakkına sahip çıktıkları için işten atılan Türk Hava Yolları işçilerinin direnişi devam ediyor. Direnişlerinin sekizinci gününde toplusözleşme görüşmeleri kapsamında THY işvereni ile görüşen sendika yönetimi, atılan işçilerin işe geri alınmasını istedi.Öte yandan direnişteki işç

Direnişteki THY işçilerine EMEP’ten destek
Paylaş

Öte yandan direnişteki işçilere destek ziyaretleri de sürüyor. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, partililer ile birlikte işçileri ziyaret etti. EMEP üyelerini, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganıyla karşılayan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ve direnişteki  hava işçileri, kendilerini yalnız bırakmadıkları için Emek Partisi'ne teşekkür etti.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, talepleri karşılanana kadar direnişin devam edeceğini belirtti. Ayçin, bir yandan toplusözleşme görüşmeleri devam ederken grev hakkının yasaklandığını bir yandan da grev hakkına sahip çıkan 305 kişinin iş akdinin feshedildiğini söyledi. “Bu bermuda şeytan üçgenini reddediyoruz” diyen Ayçin, hükümetin ve işverenin  anti demokratik uygulamalarla işçilerin en temel hakkına saldırdığını ifade etti. Ayçin, “Biz bunlara boyun eğmeyeceğiz. Zafer her zaman direnen emekçinin olmuştur” dedi.  Ayçin, EMEP üyelerinin gerçekleştirdiği ziyaretin hem moral açısından hem de mücadele azminin artması noktasında kendileri için önemli olduğunu aktardı.

SONUNA KADAR İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

“Biz biliyoruz ki aldığımız her uçuş hizmetinde hava işçilerinin derin bir emeği var. Aldığımız her hizmette hava işçisinin özel yaşamından feragat ettiğini biliyoruz” diyen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da Emek Partisi olarak sonuna kadar hava işçilerinin yanında olacaklarını, gittikleri her yerde direnişi yayacaklarını söyledi. Toplusözleşme görüşmeleri devam ederken grev hakkının yasaklanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gürkan, “TİS görüşmeleri devam ederken grevin yasaklanması hava işçisinin emeğini, hak mücadelesini gasp etmek demektir” dedi. Grev yasağını gündeme getiren milletvekillerinin işverenlerle girdikleri iş ilişkilerinin ortaya çıktığını söyleyen Gürkan, yaşananların etik olmadığının bu iş ilişkileriyle ortaya çıktığını anlattı. Grev yasağının sadece hava iş kolunda değil her yerde yasaklanmaya başladığını dile getiren Gürkan, AKP’nin kendilerine muhalif olan herkesi kıskacına aldığına dikkat çekti.

Gürkan, “Hükümet politikalarına muhalif haber yapan gazeteciler, parasız, demokratik ana dilde eğitim isteyen öğrenciler bugün hükümetin hedefinde” diye konuştu. Grev hakkı, düşünce özgürlüğü olmadığı sürece basın ve ifade özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini anlatan Gürkan, herkesi hava işçilerine destek vermeye çağırdı.

Gürkan konuşmasında Türk-İş yönetimine de çağrı yaptı. Gürkan, Türk-İş’in genel grev kararı alması gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hey işçilerine EMEP’ten ziyaret

SONRAKİ HABER

İran ile müzakerelerde Nixon yöntemi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...