10 Ocak 2017 16:02

Antep’te ‘dur’ ihtarına uymayan araç kaçmaya çalıştı

Antep’te Emniyet Müdürlüğü’ne dönük yaşanan saldırının ardından durdurulmak istenen bir araç kaçmaya çalıştı.

Paylaş

Antep’te bombalı eylemlerde kullanılabileceği düşüncesiyle aranan çalıntı otomobil, polisler tarafından fark edilip durdurulmak istendi. Kaçmaya çalışıp kaldırıma çarpan otomobilden yaya olarak kaçmaya çalışan 3 kişiden biri vurularak yaralı ele geçirilirken, diğer 2 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Olay, akşam saat 19.30 sıralarında Öğretmenevleri Mahallesi'nde meydana geldi. Çalıntı olduğu için bombalı eylemlerde kullanılabileceği şüphesiyle aranan 03 UE 626 plakalı otomobili fark eden polisler, 'dur' ihtarında bulundu. Ancak tüm uyarılara karşın durmayıp yoluna devam etmek isteyen sürücünün kullandığı otomobil, yakındaki Hayri Tütüncüler Parkı'nın kaldırımına çarparak durdu. Araçtan inip yaya olarak kaçmaya çalışan 3 kişiden biri, polisin açtığı ateşle bacağından yaralandı. Yaralı kişi gözaltına alınırken, diğer 2 şüpheli ise kaçtı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Bomba imha uzmanları tarafından incelenen otomobilde parmak izi taraması yapıldı. Araçta bulunan bir paket ise içerisinde patlayıcı olma ihtimaline karşın, kontrollü şekilde patlatıldı. Polisler, kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yaşananlarla ilgili Antep Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada, olayın asayiş olarak değerlendirildiği belirtilerek şöyle denildi:
"Nizip ilçemizden bugün çalınan 03 UE 626 plakalı araç, saat 19.00 sıralarında Şahinbey ilçemiz Öğretmenevleri Mahallesi’nde görevli polis devriye ekiplerimizce tespit edilerek durdurulmak istenmiştir. Yapılan 'dur' ihtarına uymayan şüpheli aracın durdurulması için ekiplerimizce havaya ateş açılmak suretiyle takibi neticesinde, araçta bulunan 3 şüpheliden yaya olarak kaçmaya çalışan A.K. isimli şüpheli şahıs yakalanmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Yakalanan A.K. isimli şüpheli şahıs ve kaçan 2 şüphelinin asayiş olaylarından suç kayıtlarının bulunduğu, meydana gelen olayın asayiş olayı mahiyetinde olduğu değerlendirilmektedir."

‘POLİSE İKİNCİ SALDIRI’ DENİLMİŞTİ

Doğan haber Ajansı, olaya ilişkin ilk geçtiği haberde Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırının ardından; kentte polislere dönük bir silahlı saldırı daha yaşandığını iddia etmişti. Haberde devriye görevi yapan polis aracına içinde 3 kişinin bulunduğu otomobilden ateş açıldığı ve çıkan çatışmanın ardından kaçan kişilerden 1'inin yakalanırken, kaçan 2 kişinin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı ifade edilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir saldırısıyla ilgili 5 kişi daha gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kandemir, IŞİD'le çatışmada yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...