Anayasa değişikliği üzerine görüşmeler sürüyor

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişiklik teklifi üzerine görüşmeler bugün de devam ediyor. Dünkü oylamada maddelerin görüşülmesine karar verilmişti.

10 Ocak 2017 12:31
Paylaş

Anayasa değişikliğinin görüşüleceği Genel Kurul’da daha teklifin maddeleri üzerine geçilmeden tansiyon yükseldi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün görüşülmeyen başlanan Anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesine dair oylamanın ardından bugün teklifin maddeleri görüşmelerine geçilecekti.

Saat 15.00’te başlayan Genel Kurul’da ilk olarak milletvekilleri gündem dışı söz aldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Diyarbakır’ın Sur ilçesine ilişkin “koruma amaçlı imar değişikliği hakkında” söz aldı. CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya ise 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle bir konuşma yaptı. Ardından HDP ve CHP’nin grup önergeleri görüşüldü.

CHP’nin önerisi üzerine konuşan Mustafa Balbay’ın konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ı eleştirmesi üzerine AK Parti sıralarından yükselen tepkilere, yanıt vermesi üzerine Genel Kurul’da tansiyon bir anda yükseldi. AK Partililer Balbay’ın bulunduğu kürsüye doğru yürüdü. CHP’lilerin de ayağa kalmasıyla birlikte Meclis bir anda karıştı. Oturuma beş dakika ara verildi.

Aranın ardından görüşmelere devam edildi. Gündem dışı konuşmalar ve CHP ile HDP Grup önerilerinin görüşülmesinin ardından anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri başladı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kurlar rekor kırdı sefalet arttı: Ciddi fakirleşiyoruz

SONRAKİ HABER

Trafikteki araç sayısı 21 milyonu aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...