10 Ocak 2017 12:17

HDP'li Müslüm Doğan okurumuzun kaçırılmasını sordu

HDP Milletvekili Müslüm Doğan: Gazeteci Metin Göktepe’nin katledilişinin yıl dönümünde böyle bir olayın gerçekleşmesi tesadüf müdür?

Paylaş

HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan, Evrensel okuru Zeynep Tunçel’in kaçırılarak darp edilmesi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Okurumuzun, kaçırılıp darp edildiğine ve gazetemize ilişkin sorular sorulduğuna dair haberleri hatırlatan Doğan, İzmir gibi bir şehirde Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin katledilişinin yıl dönümünde böyle bir olayın gerçekleşmesinin düşündürücü olduğunu belirtti.

PLAKASIZ ARAÇ FARK EDİLMEDİ Mİ?

Doğan konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Basına yansıyan bu iddialar konusunda bakanlığınızın yürütmekte olduğu bir soruşturma var mıdır? Varsa bu soruşturmanın kapsam ve içeriği nedir” sorularını yöneltti.

Doğan, kısa süre önce Bayraklı Adliyesi’nde gerçekleştirilen silahlı ve bombalı araçlı saldırı sonrasında İzmir’de siyah renkli plakasız bir aracın dolaşmasının emniyet güçleri tarafından fark edilip edilmediğini edilmiş ise nasıl bir işlem yapıldığını sordu.

MOBESE KAYITLARI İNCELENDİ Mİ?

Doğan önergesinde ayrıca, “Evrensel Gazetesi emekçilerine yönelik saldırı olacağına dair bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir şikâyet ya da ihbar var mıdır? Var ise nasıl bir önlem aldınız? Gazeteci Metin Göktepe’nin katledilişinin yıl dönümünde böyle bir olayın gerçekleşmesi tesadüf müdür? Söz konusu olaya ilişkin emniyet tarafından herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Söz konusu bölgedeki mobese kayıtları incelenmiş midir? İşkence gördüğünü belirten Zeynep Tunçel’e arkadaşları ile söylenmiş tehditler çerçevesinde herhangi bir önlem alınmış mıdır?" diye sordu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Diyarbakır'da ‘Sur projesi'ne itiraz etti

SONRAKİ HABER

Kurlar rekor kırdı sefalet arttı: Ciddi fakirleşiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa