10 Ocak 2017 11:43

Gazeteci Faruk Arhan’a soruşturma

Gazeteci Faruk Arhan hakkında soruşturma başlatıldı. Arhan’ın bu hafta sonuna kadar savcılığa ifade vermesi bekleniyor.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, gazeteci Faruk Arhan hakkında soruşturma başlattı. Bianet’in haberine göre Arhan, soruşturmanın, sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek açıldığını tahmin ettiğini belirtti. Kendisine yöneltilen suçlamayı ise henüz bilmiyor.

Dün Basın Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturmanın tebliğ edildiği Arhan’ın hafta sonuna kadar ifadeye gitmesi bekleniyor. Arhan’a ayrıca, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına yedi gün içinde ifade vermeye gitmediği takdirde ifadesinin alınması için zorla götürüleceği tebliğ edildi.

 

FARUK ARHAN KİMDİR?

1972'de Urfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Sumaklı köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun.

Bir dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şube Başkanlığını yürüttü. Demokrasi, Radikal, Habertürk ve Gazeteport’ta uzun yıllar muhabir/editör olarak görev alan Arhan’ın ‘Diyarbakırspor-Düğünde Kalabalık, Taziyede Yalnız’ adlı bir kitabı var. Medya Eleştirisi ya da Hermes'i Sorgulamak isimli kitapta da imzası bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 27 Aralık 2016’daki açıklamasında, gazetecilerin sosyal medyada ayağını denk alması gerektiğini söyleyerek tehditlerde bulunmuştu:
“Herkes birbirinden korksun istiyorlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'daki otobüste tecavüz Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Ensar, 4-6 yaş arası çocuklara maket kabeyi tavaf ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...