Antep'te emniyet müdürlüğüne silahlı saldırı

Antep'te emniyet müdürlüğüne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştirenlerden biri çatışma sırasında öldü.

10 Ocak 2017 11:29
Paylaş

Antep'te Emniyet Müdürlüğü'ne dönük silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya anında karşılık verildi, 1 saldırgan çatışmada öldürüldü. Kaçan 1 saldırganın yakalanması içinse operasyon başlatıldı. Çatışma sırasında 1 polis memuru ise yaralandı. Geçen mayıs ayında Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 3 polis memuru hayatını kaybetmişti.

Saat 15.20'de İncilipınar Mahallesi Şehit Yusuf Erin Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önüne gelen 2 saldırgan ellerindeki silahla ateş ederek Emniyet Müdürlüğü'ne girmek istedi. Bu sırada Emniyet Müdürlüğü girişinin yaklaşık 50 metre önündeki kontrol noktasında görev yapan polisler, saldırganlara ateş açarak karşılık verdi. Yaklaşık 2 dakika süren çatışmanın ardından 1 saldırgan öldürüldü, diğer saldırgan kaçtı. Çatışma sırasında hafif yaralanan 1 polis de hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ile resmi, sivil ve özel harekatçı sevk edildi. Polisler, bölgedeki sivilleri uzaklaştırıp Emniyet Müdürlüğü çevresindeki tüm yolları yaya ve araç ulaşımına kapattı.

Kaçan saldırganın yakalanması için operasyon başlatan polis, Emniyet Müdürlüğü çevresindeki tüm iş merkezleri ve otoparklarında arama çalışması başlattı.

Özel harekat polisleri, zırhlı araçlar ve uzun namlulu silahla bölgede bulunan çok sayıda adrese baskın yaptı. Otopark ve iş merkezlerinin de yer aldığı bölgede yapılan operasyonlarda şüpheli tavırlar sergilediği iddiasıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SALDIRGANIN CESEDİ OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, öldürülen saldırganın üzerinde patlayıcı olma ihtimaline karşı olay yerine sinyal kesici jammer getirildi. Yapılan incelemelerin ardından çatışmada ölen saldırganın cesedi kaldırılarak otopsi için Adli Tıp Kurum morguna götürüldü.

Emniyet kaynakları, ateş açınca polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın üzerinde patlayıcı bulunmadığını kaydetti. Polisin araştırmasında kimliği açıklanmayan saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu da ifade edildi.

Öte yandan saldırıda ikinci bir saldırganın olduğu iddiasıyla bölgede yapılan arama gözaltı faaliyetlerinden sonuç alınamadı. Emniyet yetkilileri ilerleyen saatlerde saldırganın tek kişi olduğunu, ikinci bir kişinin olmadığını düşündüklerini ifade etti.

VALİLİK: 1 POLİS HAFİF YARALI

Gaziantep Valiliği, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 1 polis memurunun hafif yaralandığı ifade edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saldırının saat 15.20 sıralarında Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına yönelik olduğu belirtildi.

EK ÖNLEMLER ALINMIŞTI

Geçen yıl 1 Mayıs günü bomba yüklü araçla yapılan ve 3 polisin hayatını kaybettiği saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde ek önlemler de alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü arasında yol olarak kullanılan bölge trafiğe kapatılmış ve bu yolun iki bölgesine kontrol noktası oluşturulmuştu.

Emniyet Müdürlüğü çevresine beton bloklar örülürken, oluşturulan kontrol noktalarında da binaya gelenler x-ray cihazı ve üst aramasından geçirildikten sonra içeri alınıyordu. (DHA)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası’ndan dövize müdahale

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi’nde sınav boykotu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...