10 Ocak 2017 11:17

Eğitim Sen: Mardin'deki üyelerimizi serbest bırakın

Mardin'de Eğitim Sen'lilerin sosyal medya ve sendikal eylemleri, nedeniyle gözaltına alınıp bir kişinin de tutuklanmasına Eğitim Sen tepki gösterdi.

Paylaş

Eğitim Sen, Mardin Kızıltepe'de üyelerinin sosyal medya paylaşımları ve sendikal eylemleri nedeniyle ifadeye çağrılarak gözaltına alınmasına ve bir kişinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Eğitim emekçilerinin haklı ve meşru eylemlerinden suç üretmeye çalışılmasına teki gösterilen açıklamada, Eğitim Sen üyelerinin serbest bırakılması istendi. 

Mardin Kızıltepe'de son bir hafta içinde 28 Eğitim Sen üye ve yöneticisi sosyal medya paylaşımları ve 2010 yılından bu yana yapılan sendikal eylemler nedeniyle önce ifadeye çağrıldı, ifade vermeye gittikten sonra da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Eğitim Sen üyelerinden biri de tutuklandı. Eğitim Sen yaptığı açıklamada, üyelerinin serbest bırakılmasını istedi. Üyelerine yasal sendikal eylemler ve sosyal medya paylaşımları üzerinden sorular sorulmasının ülkede hukukun geldiği içler acısı noktayı gösterdiği belirtilen açıklamada, tamamen keyfi ve hukuk dışı bir kararla haksızlığa uğrayan eğitim emekçilerinin haklı ve meşru eylemlerinden suç üretmeye çalışanların hesap vermesi için gerekli tüm adımların atılacağı ifade edildi. Hükümetin sendikal mücadelelerine yönelik haksız ve yasa dışı saldırılarına son vermesi çağrısında bulunulan açıklamada, “Gözaltına alınan ve tutuklanan üyelerimiz derhal serbest bırakılmalı, yasaları uygulamakla yükümlü olanlar yasa dışı tutum ve uygulamalara artık son verilmelidir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KUİRFEST altıncı yaşını kutluyor

SONRAKİ HABER

‘Adalet ve özgürlük için dayanışma’ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa