05 Haziran 2012 12:50

Plaş Plastik’te 4 işçi daha atıldı

LÜLEBURGAZ’da  faaliyet gösteren Plaş Plastik Ambalaj fabrikası 4 Petrol-İş üyesini daha işten attı. Daha önce de Petrol-İş Sendikasında örgütlenen 9 işçi işten atılmıştı.Geçtiğimiz cuma günü 4 sendikalı işçinin işten çıkarılması bardağı taşıran son damla oldu. Pazartesi günü

Plaş Plastik’te 4 işçi daha atıldı
Paylaş

Geçtiğimiz cuma günü 4 sendikalı işçinin işten çıkarılması bardağı taşıran son damla oldu. Pazartesi günü Petrol-İş Sendikası işyeri önünde saat 16.30’da basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına, Eczacıbaşı, TPAO, Trakya Cam, Oto Cam, Kırklareli Cam işçilerinin yoğun katılımıyla birlikte Eğitim Sen, Emekli-Sen, Emek Partisi (EMEP), ÖDP üyeleri de destek verdi.

İki yüz kişiyi aşkın kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, “Bu fabrika 1979 yılında 10 işçinin çalıştığı küçük bir işletme iken işçilerin alın terini sömürerek Lüleburgaz’da 100, İzmir’de 50, Adana’da 10 işçinin çalıştığını fabrikalar açtı. İşçiler 12 saat çalıştırıldı, hakları verilmedi, evlenmek suçmuş gibi evlenen kadınlar kapı önüne konuldu” dedi.

Plaş Plastik patronunun sendikayı ve sendikalı olan işçilerinin sabrını taşırdığını dile getiren Düşova, 4 ay önce işçilerin sendikalaştıklarını, anayasal haklarını kullanmasına izin vermeyen patronun önce 9 işçiyi, geçen cuma günü ise 4 işçiyi işten çıkardığını, fabrikada olan 70 sendikalı işçiye ise baskının arttığını belirtti.

Mesaiye kalan işçilere mesai parası ödenmediğini söyleyen Düşova, bu haksızlıklara dur diyeceklerini, patronun bu tutumunu önce Lüleburgaz’da sonrada Türkiye’de anlatacaklarını belirtti. Türkiye’de antidemokratik uygulamaların arttığını söyleyen Düşova, “İşçinin en önemli hakkı olan grev hakkı, bugün hava yolu çalışanlarına yasaklandı” diyerek bu tutumu protesto etti.

Basın açıklaması sonrası kadın işçiler düşüncelerini dile getirdi; “Bizlerin sosyal hayatı yok robot gibi işten eve evden işe gidiyoruz. Mesaiye kalmadığımız zaman işten atılıyor yıllık izinlerimiz verilmeyip mesaiden kesiliyor. Ustalar sürekli kadınlara küfür ediyor, amirler sürekli işçileri dışlıyor, eziyor. Ve son olarak da biz Plaş Plastik’in başta kadın çalışanları olarak tüm çalışanların sendikalı olmasını dile getiriyoruz.” (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten yeni anayasa için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

HPG’ye ‘serbest bırakın’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...