05 Haziran 2012 11:27

EMEP’ten yeni anayasa için imza kampanyası

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, “Yeni anayasada işçi hakları için bir imza da sen at” başlığıyla bir imza kampanyası başlattı. Kayseri Meydanı’na açtıkları stantta taleplerini dile getiren EMEP üyeleri “Bu taleplerin karşılanmadığı bir anayasa ‘yeni’ olamaz” diyor.Topladıkları imzaları T

EMEP’ten yeni anayasa için imza kampanyası
Paylaş

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, “Yeni anayasada işçi hakları için bir imza da sen at” başlığıyla bir imza kampanyası başlattı. Kayseri Meydanı’na açtıkları stantta taleplerini dile getiren EMEP üyeleri “Bu taleplerin karşılanmadığı bir anayasa ‘yeni’ olamaz” diyor.

Topladıkları imzaları TBMM’ye göndereceklerini söyleyen Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk taleplerini şöyle sıraladı: “Açlık sınırının altında, sendikasız ve sigortasız işçi çalıştırmak yasaklanmalı, sendikalaşmanın önündeki tüm engeller kaldırılmalı, haftalık çalışma saati 35 saat olarak düzenlemeli, zorunlu mesailer yasaklanmalı, çocuk işçiliği yasaklanmalı, emeklilik yaşı yeniden düzenlenerek düşürülmelidir.” 2 günde 3 bin civarında imza topladıkların belirten Gümüşoluk, imzaları Meclise göndereceklerini söyledi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Kılıçdaroğlu görüşmesi bugün

SONRAKİ HABER

Plaş Plastik’te 4 işçi daha atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...