10 Ocak 2017 09:38

ODS’de direnişi kırmak için işten atma 

Ödenmeyen ücretlerini almak için iş bırakan Kayseri Ortadoğu Döküm Sanayi işçilerinin direnişi iten atmalarla kırılmaya çalışılıyor.

Paylaş

Kayseri Ortadoğu Döküm Sanayi (ODS) işçileri, on gün boyunca maaşlarını alamadığı için iş bırakma eylemi yapıyor. Patronlarda direnişi kırmak için DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş üyesi ve temsilcilerini ‘işten kıdem hakkı olmadan’ çıkarttı.

“Emeğimizin karşılığını almak en doğal hakkımız. Maaş yatmasını istemek suç mu? Kıdem hakkımızı elimizden alması ise kimin suçlu olduğunu gösteriyor” diyen ODS işçileri, “Başta kendi fabrikamızın işçileri olmak üzere diğer tüm metal işçileri mücadelemize sahip çıkmalıdır. Sessiz kalmak, sıranın kendisine gelmesini beklemek anlamına gelir” dedi. 

Mücadeleyi yıpratmak ve işçilerde korku yaymak için patronun işten atma taktiği olduğuna belirten işçiler, “Biz korkmadık, korkmayacağız. Hatta mücadeleyi arttıracağız. Hakkımızı olanı alana kadar ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. 

İşten atılan arkadaşlarına sahip çıkacaklarını ifade eden işçiler, “Arkadaşlarımız işten atılınca korkacağımızı mı sanıyorlar? Direnişi kıramazlar çünkü maaşların yatmasını istemek kadar doğal hakkımız yok. Arkadaşlarımız bu yüzden işten çıkarılıyorsa ya bizi de işten çıkarsınlar ya da işçi arkadaşlarımızı geri işe alsınlar. Haklarımızı alana kadar durmayacağız” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trump’tan Meryl Streep’e sert yanıt: Hillary dalkavuğu

SONRAKİ HABER

Isparta'nın 8 ilçesinde eğitime ara verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...