10 Ocak 2017 08:05

Mülteci ve barış dernekleri hayat hakkını konuşacak

Mülteciler ve barış üzerine çalışma yapan Türkiyeli ve Yunanistanlı üç dernek İzmir’de düzenledikleri sempozyumla hayat hakkına vurgu yapacak.

Paylaş

Halkların Köprüsü Derneği, Egede Barış ve İletişim Derneği ve Yunanistan’dan SYNYPARKSI Derneği, İzmir’de 12-13 Ocak tarihlerinde “Hayat Her yerde Herkesin Hakkı” başlıklı iki günlük dayanışma etkinliği ve sempozyum düzenliyor.
 
Etkinliğin ilk gününde, Midilli Adası’ndan gelecek Yunanistanlı grupla birlikte, Foça’daki tarım işçisi mülteci aileler ziyaret edilecek. Ziyaret esnasında dernekler yaptıkları dayanışma çağrısı ile topladıkları gıda, kıyafet ve temizlik malzemelerini mülteci ailelere verecek.
 
Etkinlik ikinci gününde ise Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir sempozyum yapılacak. Ege Salonu’nda saat 09:00’da başlayacak sempozyumun açılış konuşmaları arasında mülteciler de yer alacak. Prof. Dr. Feride Aksu Tanık’ın moderatörlüğünde başlayacak ilk oturumda dernek başkanları konuşma yapacak. Egede Barış ve İletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık “Bölgede ve Dünyada Barış”, SYNYPARKSI Derneği Başkanı Stratis Pothas “Yunanistan’da Mülteci Sorunu”, Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Cem Terzi de “Türkiye’de Mülteci Sorunu” başlıkları birer sunum gerçekleştirecek.

ÖZGENTÜRK'ÜN TOPRAK BELGESİ GÖSTERİLECEK

Öğle arasında ise Yönetmen Nebil Özgentürk’ün katılımı ile Toprak Belgeseli’nin gösterimi olacak. Yard. Doç. Serdar Tekin’in moderatörlüğünde olacak ikinci oturumda ise akademisyenlerin ve gazetecilerinden gözünden mülteci sorunu anlatılacak. Sığınamayanlar kitabının yazarı Gazeteci Ercüment Akdeniz “Mülteci İşçiler”, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayselin Yıldız “Türkiye-AB, Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Mülteci Sorunu” ve Kemerburgaz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Banu Birdal Kavaklı da “Türkiye’de Mülteci Algısı” konularına değinecek. Konuşmaların ardından oluşturulacak sonuç metni kamuoyuyla paylaşılacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da ihraçlar protesto edildi

SONRAKİ HABER

‘Yandaşın Bandırmalıları kanser yapmasına izin veremeyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...