10 Ocak 2017 08:00

Aydın’da ihraçlar protesto edildi

Aydın'da KESK ve TTB'nin çağrısıyla son KHK’lerle akademisyen ve kamu emekçilerinin ihraç edilmesi protesto edildi.

Paylaş

6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 679 sayılı KHK ile Türkiye çapında binlerce kişi kamudan hukuksuz Bir şekilde İhraç edildi. KHK ile ihraç edilen, ADÜ Eski Rektörü Prof.Dr. Şükrü Boylu, Yapı-Yol Sen İzmir Şube Başkanı Erdoğan Polat, BES üyesi SGK Kurum Temsilcisi Yalçın Durmuş’un ihraç edilmelerine karşı KESK ve TTB nin çağrısıyla Kent Meydanında basın açıklaması yapıldı.

‘HAKSIZ VE HUKUKSUZ İHRAÇLARA VE AÇIĞA ALMALARA TESLİM OLMAYACAĞIZ! DİRENECEĞİZ!’

Kurumlar Adına Açıklamayı Okuyan TTB Aydın Şube Başkanı Hakan Karagöz,"Her yanda patlayan bombalar; insanların sokakta, çalışma yaşamında maruz kaldıkları şiddet her gün katlanarak artıyor. Halkımızın temel yaşam hakkı güvence altında değil, çalışma yaşamı güvence altında değil. Çalışma yaşamı içerisinde ihbarcılık ve iftira ile kamu emekçileri hakkında keyfi işlemler yapılıyor. Hiçbir insani duygu, hiçbir hukuki kural tanınmadan emekçiler işlerinden uzaklaştırılıyor. Milletvekilleri, belediye başkanları,gazeteciler,yazarlar, öğretmenler, hekimler, akademisyenler, avukatlar, memurlar ve toplumun muhalif kesimlerinin tümü gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, işsizlikle ve açlıkla yıldırılmaya çalışılıyor." dedi.

Aydın’daki kamu emekçileri olarak OHAL ve KHK düzeninden paylarına düşeni aldıklarını vurgulayan Hakan Karagöz şunları söyledi: “İhraç torbasının içerisinde yaşamı boyunca emek, demokrasi ve barış mücadelesinde en ön safta yer almış akademisyen ve kamu emekçileri de yer aldı. Bunun yanı sıra OHAL sürecinde ilimiz genelinde demokratik sendikal mücadele yürütmelerinden ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı 10 KESK üyesi arkadaşımız da açığa alınmıştır. Tedbir amaçlı olan açığa alma işlemi keyfi bir şekilde uzatılarak cezalandırmaya dönüşmüş durumdadır.”

AKP’nin çıkardığı KHK’lerin yegane amacının, kendilerinden olmayan her sesi susturmak olduğunu belirten Karagöz: “Bizler bu topraklarda emeğin hakları, barış ve demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu ne kadar iyi biliyorsak, son sözü söyleyenlerin de mücadele edenler olduğunu o kadar iyi biliyoruz. Onursuzca yaşamayı tercih edeceğimizi sananların yüzüne bu gerçek tokat gibi çarpacaktır." dedi.

Basın açıklaması Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Gün, Eski Rektör Şükrü Boylu ve Yapı-Yol Sen İzmir Şube Başkanı Erdoğan Polat'ın konuşmalarının ardından son buldu. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Körfez'den Notlar, yayınına Evrensel WebTV'de devam ediyor

SONRAKİ HABER

Mülteci ve barış dernekleri hayat hakkını konuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa