10 Ocak 2017 07:47

Beştaş: Vekillerimizin cezaevinde bulunması utançtır

Figen Yüksekdağ’ın tebligat yapılmadığı için duruşmaya katılmadığı dava sonrası Beştaş 'Vekillerimizin cezaevinde bulunması utançtır' dedi.

Paylaş

Figen Yüksekdağ’ın ESP Genel Başkanı olduğu dönemde yatığı konuşmalar ve katıldığı anmalar gerekçe gösterilerek ‘terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlaması ile yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yüksekdağ’ın SEGBİS sistemi ile bağlanmasının beklendiği duruşmaya Yüksekdağ’a tebligat zamanında yapılmadığı için duruşmaya katılmadı. Duruşma 16 Mayıs 2017 tarihine ertelendi. 

Duruşmayı izleyen HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, duruşma sonrası yaptığı açıklamada Türkiye tarihi bir dönemeçteyken Başta Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Denirtaş olmak üzere siyasetin bir bölümü cezaevinde bulunmasının birilerinin utancı olduğunu ifade etti. 

‘11 VEKİLİMİZ OY KULLANAMADI’

Mecliste yapılan ilk oylamada 338 oy çıktığını ancak olması gereken 11 HDP milletvekilinin halkın iradesini temsil etmesi gereken cezaevinde oy kullandırılmadığını söyledi. Siyasetin bir bölümünün cezaevinde tutularak yasaklanmak istendiğini dile getiren Beştaş, “Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin eş genel başkanları, milletvekilleri, MYK üyeleri, il, ilçe eş başkanları, belediye başkanlarına yönelik tutuklama ve gözaltı operasyonları devam ediyor. Bunun amacı bu dikta metnini sorgusuz sualsiz muhalefetsiz geçirmektir” dedi. 

‘TÜRKİYE’NİN ON YILLARINI KARANLIĞA SÜRÜKLEYECEK BİR SÜREÇ YAŞANIYOR’

AKP’nin kendi baskı rejimini inşa ederken siyasi rakiplerini cezaevine kapatacak kadar büyük bir acizlik içerisinde olduğunu dile getiren Beştaş, “Büyük bir korkunun işaretidir. Hepimizi cezaevine de atsalar hakikati kapatamazlar, demokrasi mücadelemizi engelleyemezler” dedi. Hükümete seslenen Beştaş, “İstediğiniz platformda Türkiye’nin demokrasisini, anayasasını tartışmaya hazırız. 2016 yılında Türkiye’nin gelecek on yıllarını karanlığa doğru sürükleyecek bir parlamento pratiğinde çoğunluğun azınlığa uyguladığı bir süreç yaşandı. Biz bunu HDP olarak her yerde gücümüz yettiğince teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü buruk yaşıyoruz'

SONRAKİ HABER

Körfez'den Notlar, yayınına Evrensel WebTV'de devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa