10 Ocak 2017 06:21

Meteoroloji’den akdeniz bölgesi için kar ve yağmur uyarısı

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. 

Paylaş

Yağışlar, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri, Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacak. İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur beklenirken, başkentte akşam saatlerinden itibaren kar yağışı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevreleri yağışlı geçecek. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Yağışlar, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri, Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacak.  Kuvvetli yağış ve yoğun kar nedeniyle su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgar, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) esecek. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin güney ve batısında buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı öngörülüyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Mersin ve Adana çevreleri yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri, Isparta, Burdur çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve batısı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile güneyinde sis hadisesi tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin çevreleri karla karışık yağmurlu geçecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu aralıklı kar yağışlı geçecek. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla yağmurlu. (3)

İZMİR: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar, zamanla öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yağmura dönecek. (5)

ADANA: Çok bulutlu , öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı. (12)

ANTALYA: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak. (11)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı. (-1)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (6)

ERZURUM: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı. (-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (9) (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Dolarda yeni rekor, avro 4'ü geçti

SONRAKİ HABER

Filipinlerde 7.3 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa