10 Ocak 2017 03:43

142 Hava Harp Okulu öğrencisinin ihraç kararı kaldırılacak

Darbe girişimi sırasında paraşütle atlama eğitimi için Ankara'da bulunan 142 Hava Harp Okulu öğrencisi için alınan ihraç kararı kaldırılıyor.

Paylaş

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, darbe girişimi sırasında paraşüt eğitimi için Ankara’da bulunan ve bir kısmı silahsız/teçhizatsız olarak Etimesgut’a götürülen Hava Harp Okulu öğrencilerinin TSK’dan ihraç kararlarının kaldırılmasını istedi. Benzer durumda olan İstanbul'daki Harp Okulu öğrencilerinin ise silahlı ve teçhizatlı bir şekilde darbe günü kışladan dışarı çıktıkları için ihraç kararları kaldırılmadı.

HaberTürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre 142 Hava Harp Okulu öğrencisi, darbe girişiminden 4 gün önce, İstanbul'dan paraşüt eğitimi için Ankara'daki Kara Harp Okulu Komutanlığına gönderildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığının raporuna göre bu öğrencilerin 91'i helikopterle silahsız ve teçhizatsız şekilde Etimesgut'a götürüldü. 51'i ise Harp Okulunda kaldı. Bu öğrencilerin hiçbiri darbe girişiminde yer almadı ancak darbe girişiminden sonra hepsi tutuklandı. Hava Kuvvetleri, öğrencilerin silahsız olduğu ve darbe girişimine herhangi bir katkı sunmadığını raporladı.

İstanbul'daki öğrencilere ise darbeciler tarafından silah ve teçhizat dağıtıldığı, öğrencilerin kışladan silahlı biçimde çıktığı belirtildi. Bu nedenle bu öğrenciler için ihraç kararlarının kaldırmasına ilişkin talepler reddedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaepernick’ten Standing Rock direnişine destek

SONRAKİ HABER

5 yıl sonra 'kızıl nova' göreceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...