10 Ocak 2017 01:29

Kader yılı

Mike Szymanski, Süddeutsche Zeitung'daki yazısında 2017'nin Türkiye için kader yılı olacağını belirtti.

Paylaş

Mike SZYMANSKİ
Süddeutsche Zeitung

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni terör eylemlerinin ardından kimsenin ülkesine diz çöktüremeyeceğini açıkladı. Ama diz çöktürülenler görünmeye başladı bile: İstanbul’da saldırganların Reina saldırısını yaptığı tahmin ettiği, olayla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kişi hastanelik edildi. Modacı ve LGBTİ aktivisti Barbaros Şansal, İstanbul Havaalanı’nda, sadece Türkiye’nin durumundan ne kadar rahatsız olduğunu ifade ettiği bir video nedeniyle linç edilmeye kalkışıldı. Erdoğan kabul etmese de teröristler Türkiye’yi korku ve öfkenin yönettiği bir ülke haline getirmeyi başardılar.
Başlangıçta Avrupa ülkeleri, Erdoğan yönetimindeki muhafazakar İslamcı bir hükümetin, diğer İslam ülkeleri için örnek olabileceği umuduna kaptırmışlardı. İlk yıllarda da bu umut doğrultusunda adımlar atıldı.
Ancak başarısız darbe girişimi sonrası bütün umutlar yerle bir oldu. Erdoğan idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması üzerine tartışma başlattı, hukuk devletinin yok edilmesinin adımları hızla atıldı. Erdoğan istediği kadar halkın birlik içinde olduğundan söz etsin öyle bir birlik yok.
Öfke, baskı, şiddet ve korku Türkiye’nin heryerine yayılmış durumda. Diğer taraftan ülke hiçbir zaman bu kadar tek başına kalmamıştı. Ankara, Avrupa ve ABD ile güven krizi yaşıyor ve Rusya’ya yanaşıyor. Kim bilir belki de Türkiye’nin kaderi 2017’de değişebilir...
(Çeviren: Semra Çelik)

ÖNCEKİ HABER

'Artık sohbetlerimizin etkilerini fazlasıyla görebiliyoruz'

SONRAKİ HABER

IŞİD emiri hakkında skandal karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...