10 Ocak 2017 01:09

İşinden de evinden de ihraç ettiler, çiftçiliğe başladı

Dersim'de KHK ile ihraç edilen 8 öğretmenden biri olan Turgay Bilge besicilik yapmaya başladı.

Paylaş

Erkan KIL
Dersim

Dersim’in Ovacık İlçesinde, KHK ile ihraç edilen 8 öğretmenden biri olan 6 yıllık eğitimci Turgay Bilge, çiftçilik yapmaya başladı.

Gözeler Köyü’ne yerleşen Bilgisayar Öğretmeni Bilge, ihracın ardından çiftçiliğe geçiş hikayesinin kendisine yaşatılan mağduriyetlerle başladığını söyledi. Bilge, ilk olarak haksız ve hukuksuz bir şekilde, çıkarılan KHK ile işinin, emeğinin ve ekmeğinin elinden alındığını belirtti. İhraç edilmesinin hemen ardından evsiz de bırakıldığını anlatan Bilge, “Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu’nda hem okul müdürü hem de bilgisayar öğretmeni olarak görev yapıyordum. Benimle birlikte Dersim’in TEOG’da birinci olmasına katkı sağlamış 8 eğitimci daha ihraç edildi. Ekim ayının sonunda ihraç edildiğimde akabinde evsiz de bırakılmak istendim. Kaldığım lojmandan çıkmam istendi. Kurulu düzen bir anda dağıtılmak isteniyor. Hukuksuzluğa üzülürken, baskı yapılmaya başlandı” dedi.  

Daha ev bulamadan gerek sözlü gerek yazılı bildirimler yapıldığını belirten Bilge, “Durumumu açıklamama rağmen kaymakam talimat vermiş ve ‘evi boşaltmazsa polis zoruyla boşaltın’ demiş. Apar topar çıktım ve mecburen köye dedemin evine geldik. Gidecek bir yer neredeyse bırakmadılar. O sırada banka kartlarım da iptal edilmişti. Kısacası ihraç ettiler ama halen de kendilerince o baskı politikasını sürdürüyorlar” dedi.

Yakınlarının desteğini hep yanında hissettiğini ifade eden Bilge şöyle devam etti: “Yapacak bir şey bırakılmayınca besicilik yapmaya karar verdim. Dostlarımın desteği ile 4 tane 15 aylık erkek düğe alıp besiciliğe adım attım. Farklı bir iş oldu tabi, şimdilik iyi gidiyor. Bolca kitap okumak için vaktim de var. Bunları yaparken, barış ve demokrasi mücadelesinde de yer almayı sürdüreceğim. Baskı politikalarına yenilmeyeceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

‘Korku cumhuriyetinde barış talebini dile getirmek gururdur’

SONRAKİ HABER

Karacabey: İnsanlığın işlediği korkunç suçlara bakıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...