09 Ocak 2017 18:52

HES barajının suları camiye doldu!

Isparta Sütçüler’de yapımı tamamlanan Kasımlar Barajı’nın suları Cuma naması sırasında Darıbükü köyü camisine doldu. Köylüler HES’e tepki gösterdi.

Paylaş

Yusuf YAVUZ
Isparta

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde Yukarı Köprüçay Havzası’nda yapımı tamamlanan Kasımlar Barajı ve HES projesinin suları Cuma namazı sırasında Darıbükü Köyü camisine doldu. Köylülerin namaz kıldığı sırada caminin bodrum katına dolan barajın suları köyü camisiz bıraktı.

Üç gündür ezan okunmayan Darıbükü köylüleri, baraj şirketinin suya gömülen caminin yerine yenisi yapılana kadar bir konteyner getireceğini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yukarı Köprüçay Havzası Koruma Platformu ise, “2017 Türkiye’sinde kalkınma yalanına sığınanlar ezanı bile susturmuş, Allah’ın evi olarak bilinen camiyi lağım çukuruna dönüştürmüş, ibadeti ise bir konteynere hapsetmişlerdir. Köylülere bu onursuzluğu yaşatanlardan hem yargı önünde; hem de tarih önünde hesap soracağız” dedi.

‘EŞYALARI GÜVENLİ YERE TAŞIDIK’

Olay sırasında camide bulunan köylülerden Osman Yıldız, “Cuma namazından önce sular caminin biraz aşağısındaydı. Sonra biz camiye girip namaza başladık. Yaklaşık 25-30 kişi kadar cemaat vardı. Ancak biz namazımızı kılarken barajın suları caminin bodrum katına dolmuş, üst katın da merdivenine kadar yükselmişti. Bunun üzerine caminin içinde bulunan eşyaları hep birlikte güvenli bir yere taşıdık. Şimdi camimizin içi yarıya kadar su doldu, camisiz kaldık” diye konuştu.

Gülsan A.Ş adlı özel bir firma tarafından yapımı tamamlanan Kasımlar Barajı ve HES projesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde de 76 yaşındaki Ümmühan Uysal’ın evini sulara gömülmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da 4 HDP'li tutuklandı

SONRAKİ HABER

İstanbul'dan kar manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...