09 Ocak 2017 16:39

Suriye’de ateşkes ihlalleri yaşanmaya devam ediyor

Suriye’de alınan ateşkes kararına rağmen ihlaller yaşanıyor. Rusya 14, Türkiye 17 ateşkes ihlali tespit etti.

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Suriye’deki ateşkesle ilgili olarak Rusya’nın 14, Türkiye’nin de 17 ihlal tespitinde bulunduğu kaydedildi. Lazkiye’de 2 kasabanın daha ateşkes anlaşmasına katıldığını belirten Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, sürece katılan yerleşim sayısının 1097’ye ulaştığını aktardı.

Sputnik’te yer alan habere göre; Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Humus, Hama, Halep ve Küneytra bölgelerinde faaliyet gösteren bazı birliklerin komutanlarıyla görüşmelerin devam ettiğini belirtilirken, şu ana kadar ateşkes sürecine katılan silahlı oluşum sayısının 104 olarak kaldığı ifade edildi.

Rus temsilciler tarafından 8’i Hama, 2’si Lazkiye, 2’si Şam ve 2’si Halep’te olmak üzere toplam 14 ateşkes ihlali kaydedildiğini aktaran merkez, Türk temsilcilerinin de Hama (5), Halep (5), Şam (4), Der’a (1), Lazkiye (1) ve Humus (1) bölgelerinde toplam 17 ihlal hakkında bilgi verdiğini belirtti. Tüm ihlallerle ilgili araştırmalar başlatıldığını ve bu tür olayların bir kez daha tekrarlanmaması için gereken tedbirlerin alındığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Moody's: Bankaların ödenemeyen borç riski artıyor

SONRAKİ HABER

Akit’e 3 kuruşluk dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...