09 Ocak 2017 15:20

‘Tek Çin’ kapris değil, halk intikam ister!’

Çin Komünist Partisi, ABD’nin seçilmiş başkanı Trump’ın ‘Tek Çin’ politikasını reddetmesi halinde Pekin’in ‘intikam’ alabileceğini ifade etti.

Paylaş

Çin, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın ‘Tek Çin’ politikasını reddetmesi halinde Pekin’in ‘intikam’ alabileceği uyarısını yaptı. Açıklama Tayvan lideri Tsai Ing-wen’in Latin Amerika temasları öncesi ABD’ye yaptığı kısa ziyaretin ardından geldi. Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) yayın organlarından ‘Global Times’ başyazısında ABD’nin seçilmiş başkanı Trump’ın ‘Tek Çin’ politikasını reddetmesi halinde Pekin’in ‘intikam’ alabileceği uyarısını yaptı. Başyazıda, ‘ ‘Tek Çin’ politikasının kaprisle yapılmış bir istekten ibaret olmadığı’ vurgulanarak ABD liderlerinin, iki ülke ilişkilerinin istikrarı için Asya-Pasifik’teki mevcut düzene saygı göstermesi gerektiği belirtildi. Söz konusu politikanın ‘pazarlık konusu dahi edilemeyeceğine’ işaret edilen yazıda, “Trump’ın, görevi devraldıktan sonra bu temel prensibi reddetmesi halinde Çin halkının devletinden intikam talep edeceği” uyarısında bulunuldu.

Başyazıda Trump’ın yanısıra Tayvan Lideri Tsai da hedef alındı, “Tsai attığı her provokatif adımın bir sonucu olacağını anlamalı” dendi. 13 Ocak’ta dönüş yolunda San Fransisco kentine uğraması da beklenen Tsai ise ABD’de Cumhuriyetçi Partili Teksas Senatörü Ted Cruz ve Teksas Valisi Gregg Abbott ile görüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Müslim’den El Bab değerlendirmesi

SONRAKİ HABER

Ara Güler’e Almanya’dan onur ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...