09 Ocak 2017 15:04

Yargıçlar Sendikası: Tepki göstermek yurttaşlık görevidir

Yargıçlar Sendikası, anayasa değişikliği görüşmeleri ve başkanlık sistemine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Yargıçlar Sendikası anayasa değişikliğine tepki gösterdi. Yapılmak istenen anayasa değişikliğinin otoriter yönetimi öngördüğü ifade edilen açıklamada, “Baskı düzenin devamlı kılınması ortamında bu Anayasa değişikliği halka rağmen nasıl gerçekleştirilecektir?” diye soruldu.

Değişiklikle bütün yetkilerin cumhurbaşkanında toplanacağı, cumhurbaşkanının “tek seçici-tek belirleyici-tek sınırlayıcı” olacağı bunun da baskı rejimi olacağı uyarısı yapılan açıklamada, “Ülke yönetimine dair tüm yetkilerin tek kişide toplanması ulusal egemenlik hakkının devri ve demokrasiden vazgeçmek demektir” denildi.

Anayasa değişikliğinin ‘yangından mal kaçırırcasına’ ülke gündeme sokularak, halkın demokrasi ve özgürlük talebi başta olmak üzere, geniş halk kitlelerine hiç bir şey sunmadan çıkarılma aşamasına gelindiği ifade edilen açıklamada, “OHAL koşullarında yapılacak bu değişiklik, içerdikleri ve temel amacı ile otoriter ve teokratik bir yönetim yaratmaktan başka bir sonuç vermeyecektir. Bu tutuma tepki göstermek her yurtseverin yurttaşlık ödevidir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Başkanlık Divanı tutuklu vekiller için toplansın

SONRAKİ HABER

Irak Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye davet edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...