09 Ocak 2017 13:05

İki yıl bekledikleri binaya İmam Hatip taşındı

2 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Ayşe Zeki Sayan İlkokulu'nun yeni binası Ortatepe İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüldü.

Paylaş

Birkan BULUT
ANKARA

Ankara'da Ayşe Zeki Sayan İlkokulu depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2 yıl önce yıkıldı. Misafir oldukları okulda yeni binalarına taşınmayı bekleyen öğrenci ve öğretmenler, binaya Ortatepe İmam Hatip Ortaokulu'na taşınacağını öğrendiler. Öte yandan ilçe milli eğitim müdürünün velilere “Resmi bir şey yok ama gönlümden imam hatip geçiyor” dediği belirtiliyor. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Ayşe Zeki Sayın İlkokulu'ndaki öğrenci ve öğretmenler 2 yıldır bekledikleri okul binalarına taşınmaya hazırlanırken binanın imam hatip ortaokulu olacağını öğrendiler. Ayşe Zeki Sayan İlkokulu yaklaşık 2 yıl önce depreme dayanaksız olduğu gerekçesi ile yıkıldı ve okulun öğrencileri Nazım Belger İlkokuluna geçici olarak nakledildiler. Bu süreçte yıkılan okulun yerine yeni bina yapıldı. Ancak bina tamamlandığında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni okula Ortatepe İmam Hatip Ortaokulu'nun yerleştirilmesini planladı. Geçici öğrenim gördükleri okulda yeni okullarını bekleyen öğrenciler ise Ortatepe İmam Hatip Ortaokulu'nun eski binasına yerleştirilmek isteniyor. 

GÖNLÜMDEN İMAM HATİP GEÇİYOR

Çocuklarının taşınacağı yeni okul binasının İmam Hatip Ortaokulu olmasına tepki gösteren veliler, mahallede imza toplayarak Mamak Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'ne dilekçe verdiler. Muhabirimize konuşan mahalle Sakini Murat Şahin, “Burada hiç kimse okulun başkasına verilmesini istemiyor. Burada çocukları 2 sene başka okula yolladılar. Yeni binanın yaklaşık 300 metre ötesinde olan imam hatip ortaokulunın yaklaşık 350 öğrencisi var ve çoğu dışarıdan gelen öğrenciler.  Ayşe Zeki Sayan İlkokulu'nda ise 750 öğrenciden oluşıyor, 600' ü mahallemizde oturuyor” dedi. İlçe milli eğitim müdürüne gittiklerinde kendilerine “Resmi bir şey yok ama benim gönlümden imam hatip geçiyor. Zaten kapısına, penceresine baktığınızda binanın imam hatip için yapıldığını görürsünüz” şeklinde cevap verdiğini söyleyen Şahin, okulun önünde eylemler yaptıklarını ve seslerini duyurmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

CHP'Lİ HAKVERDİ BAKANA SORDU

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi konuyu Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soru önergesi veren Hakverdi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürünün “Mamak’ta İmam Hatiplere iyi bir bina veremedik, bu nedenle yeni binayı Ortatepe İmam Hatip Ortaokuluna vereceğiz” sözünün doğru olup olmadığını sordu. “Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürüne bazı vakıf ve derneklerin baskı yaptığı doğru mudur? Bu vakıf ve dernekler hangileridir?” diyen Hakverdi, yeni yapılan binanın Ortatepe İmam Hatip Ortaokuluna verilmesi planlanmış ise iki yıldır Ayşe Zeki Sayan İlkokulunun öğrencilerinin neden Nazım Belger İlkokulunda misafir olarak eğitim görmek zorunda kaldıklarını sordu. 

ÖNCEKİ HABER

THY iç hat seferlerini durdurdu

SONRAKİ HABER

Mersin'de dolu yağışı etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa