09 Ocak 2017 11:54

Laiklik bildirisi okuyan CHP’li gençlere soruşturma

Okmeydanı’da laiklik savunusu yapanların tutuklanmasının ardından, destek olmak için laiklik bildirisi okuyan CHP’li gençlere de soruşturma açıldı.

Paylaş

İstanbul Ataşehir’de Halkevleri üyelerinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen laiklik bildirisini okuyan CHP’li gençler hakkında soruşturma başlatıldı. 

CHP Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Kaçmaz ile gençlik kolları üyeleri Çağlar Kaya ve Erhan Erdem, önceki gün Ataşehir’de bazı dernek ve kıraathaneleri ziyaret ederek Halkevleri üyelerinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen laiklik bildirisini okudu. 

Emniyet, Anayasa’nın laiklikle ilgili maddesini savunmaya yönelik bu çalışmaları gerekçe göstererek CHP’li gençler hakkında soruşturma başlattı. CHP’li gençlerin yarın Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermesi istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Başkanı Kenan Otlu, “Her gün gençlik örgütlerimize yapılan başka bir baskı ile güne uyanıyoruz. Cumhuriyet'i, laikliği savunan, kurucu değerlerimize sahip çıkmak icin mücadele eden yoldaşlarımız sürekli baskı altına alınmaya çalışılıyor. Yandaş basın ahlaktan yoksun üslubu ile sürekli hedef gösteriyor.  Birimizi değil hepimizi de alsanız, baskı ve zulümle yıldırmaya da çalışsanız başaramayacaksınız. Mustafa Kemal'e ve kurduğu Cumhuriyet'e, laikliğe son nefesimize kadar sahip çıkacağız” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela’da asgari ücrete yüzde 50 zam!

SONRAKİ HABER

GMİS: Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...