09 Ocak 2017 11:56

Venezuela’da asgari ücrete yüzde 50 zam!

Venezuela Hükümeti, asgari ücret ve emekli maaşlarını yüzde 50 oranında artırdı. Asgari ücret son bir yıl içinde beşinci kez artırılıyor.

Paylaş

Enflasyonun yüzde 500’ler seviyesine çıktığı ülkede asgari ücret, son bir yıl içinde beşinci kez artırılıyor. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun kararıyla, aylık asgari ücret, 40 bin bolivara (resmi kurla yaklaşık 60 dolar, karaborsada ise 12 dolar) çıktı.

BBC’nin haberine göre Maduro, kararı açıklarken “Ekonomik savaş ve mafya saldırıları karşısında istihdamı ve korumalıyız” dedi.

Ülkede temel tüketim maddelerinin tedarikinde sıkıntı yaşanıyor, süpermarketlerin önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Meclisteki sağ muhaliflefet, Maduro’nun ekonomiyi yönetemediğini öne sürüyor, Maduro’nun istifasını istiyor. Maduro ise, siyasi rakipleri ve iş adamlarının kendisine karşı savaş başlattığını söylüyor. Venezuela Devlet Başkanı, bu kesimlerin siyasi amaçları için ekonomiyi sabote ettiğini, ABD’nin rejim değişikliği için ülkeyi karıştırmaya çalıştığını savunuyor.

Venezuela dünyanın en fazla petrol rezervine sahip ülkesi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle ülkede aylardır, ilaçtan gıdaya birçok temel tüketim malzemesinin tedarikinde ciddi sıkıntı yaşanıyor. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yozgat’ta 110 köy yolu kardan kapandı

SONRAKİ HABER

Laiklik bildirisi okuyan CHP’li gençlere soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...