09 Ocak 2017 11:43

Kocaeli Demokrasi Girişimi, Gergerlioğlu'nu ziyaret etti 

Kocaeli Demokrasi Girişimi, son KHK'ler ile birlikte görevinden ihraç edilen Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu ziyaret etti. 

Paylaş

679, 680 ve 681 nolu üç yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çok sayıda kamu çalışanı da ihraç edildi. Daha önce yayınladığı bir barış mesajı yüzünden Seka Devlet Hastanesi'ndeki görevinden açığa alınan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu da ihraç edilen isimler arasındaydı. Kocaeli Demokrasi Girişimi de Gergerlioğlu'nu yalnız bırakmadı. Mazlum-Der’de gerçekleşen ziyarette konuşan Bekir Yurdagül, OHAL ve KHK'lere karşı birlikte mücadele çağrısında bulundu. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Yurdagül, "Seksenlerde ki gibi bir ortamda değiliz, insanlar daha da karamsar. Bu karamsarlığı ortadan kaldırmak için yan yana olmalıyız" diye konuştu. 

'DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİLMELİ'

İşe iade beklerken ihraç edildiğini söyleyen Gergerlioğlu da, “Hukuk varsa benim ihraç edilmemem gerekirdi. Yaptığım paylaşım suç değil, barış istedim sadece" diye konuştu. Anayasa değişikliği tartışmalarında Erdoğan karşıtlığından mücadele verilmemesi gerektiğini belirten Gergerlioğlu, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin verilmesi gerektiğini ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Mesele Dergisi matbu yayınına ara verdi

SONRAKİ HABER

Yozgat’ta 110 köy yolu kardan kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...