09 Ocak 2017 11:03

Veli Encu: Anıtı da FETÖ’cüler mi yıktı?

Roboski anıtının yıkılmasına dair konuşan Roboski-Der Başkanı Veli Encu,Roboski’de FETÖ parmağı iddialarına atıfla 'Anıtı da FETÖ'cüler mi yıktı' dedi

Paylaş

Diyarbakır’daki Roboski Anıtı’nın yıkılmasına bir tepki de Roboski’den geldi. Kapatılan Roboski-Der’in Başkanı Veli Encu, darbe girişimi sonrası hükümet kanadından gelen katliamın FETÖ’cü pilotlar tarafından yapıldığı iddialarını anımsatarak, “Anıtı da FETÖ’cüler mi yıktı?” diye tepki gösterdi. 

KATLİAMIN SORUMLULARI ‘FETÖCÜ’ İDDİASI

15 Temmuz darbe girişiminden sonraki 26 Temmuz’da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan Roboski açıklaması geldi. Albayrak, "Uludere konusunun tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum" şeklindeki açıklamasının ertesi gününde, Star gazetesi ise "Uludere haini FETÖ’cü çıktı" manşeti attı. Bunun üzerine hükümet cephesinde konuşulan Roboski katliamının, “FETÖ’cü askerlerin” bağlantısı araştırılacağı ileri sürüldü. Ancak söz konusu iddianın üzerinden aylar geçmesine rağmen, hiçbir araştırma gündeme gelmedi.

‘KATİL DAMGASINI NASIL KALDIRACAKLAR?’

Roboski katliamında kardeşi Serhat Encu’yu kaybeden ve son KHK ile mühürlenen Roboski-Der Başkanı Veli Encu, Roboski Anıtı’nın yıkılmasının katliamda yaşamını yitirenlerin anılarına ve ailelerinin acılarına hakaret olarak değerlendirdi. Roboski Anıtı’nın yıkılmasına şaşırmadıklarını kaydeden Encu, “Roboski’de 34 yakınımız bombalar ile parçalandı, bugün isimlerinin yazılı bulunduğu mermerler polislerce parçalandı. Neden yapıldı; 5 yıldır katliamın failleri yargılanmadı, üstlerinden ‘katil’ damgasını halen kaldıramadılar. Anıtı oradan kaldırabilirler, parçalayabilirler. Ancak kendileri üzerinden ‘katil’ damgasını nasıl kaldıracaklar. Bu bir suçluluk psikolojisinin sonucudur” dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın “Roboski’nin FETÖ’cü askerler ile bağlantısı araştırılabilir” açıklamasını hatırlatan Encu, Albayrak’a “Anıtı FETÖ’cüler mi yıktı?” diye sordu. (DİHABER)

 
 

ÖNCEKİ HABER

Ege'de fırtına uyarısı

SONRAKİ HABER

İstanbul Valiliği TIR'ların trafiğe çıkmasını yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...