09 Ocak 2017 10:36

ESP: Yargı acılarımızla dalga geçiyor!

ESP yaptığı yazılı açıklama ile Suruç katliamı ile ilgili eski İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal’a sadece para cezası verilmesini kınadı.

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi yaptığı yazılı açıklama ile Suruç katliamı ile ilgili eski İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal’a sadece para cezası verilmesini kınadı.

Suruç katliamı döneminde İlçe Emniyet Müdürü görevinde bulunan Mehmet Yapalıal hakkında açılan davanın bugün sonuçlandığı belirtilen açıklamada: “Mahkeme, Mehmet Yapalıal hakkında 7 bin 500 lira para cezası verdi. Verilen cezayı da 12 takside böldü. Saray yargısı acılarımızla dalga geçiyor!

Kobanê’yi inşa etmek için yola çıkan 33 düş yolcusunu kaybettiğimiz Suruç katliamının sorumlulardan biri olan Mehmet Yapalıal hakkında verilen bu karar, devletin bu katliamdaki rolünü bir kez daha açığa çıkardı. Neredeyse cezasızlığa ve bir çeşit ödüle tekabül eden bu karar Suruç katliamının üzerini örtme çabalarının bir parçasıdır. Suruç'ta kaybettiğimiz 33 düş yolcularının aileleri ve yoldaşlarının adalet arayışına verilmiş bir yanıttır” denildi.

Suruç katliamının aydınlatılması ve sorumlularının açığa çıkarılması halinde Diyarbakır, Antep, Ankara, Reina katliamlarının da aydınlatılacağı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Saray hukuku devletin bu katliamlarda oynadığı rolü ve kirli ilişkilerin açığa çıkarılmasını engellemeye çalışmaktadır. Suruç katliamı sanıklarından Mehmet Yapalıal hakkında verilen ‘ödül gibi ceza’ ile yeni katliamlar teşvik edilmektedir.

Bu karar halklarımızın adalet talebinin ne kadar yakıcı olduğunu bir kez daha göstermiştir.1.5 yıldır süren gizlilik kararından sonra bugün verilen para cezası başta Suruç aileleri olmak üzere ezilen halklarımızın vicdanını kanatmıştır. Mahkemenin verdiği bu “ödül gibi ceza”yı protesto ediyor, Suruç katliamının sorumlularının açığa çıkarılarak adil ve tarafsız olarak yargılanmasını istiyoruz. Biz bitti demeden Suruç davası bitmez. Adalet mücadelemiz sokakta ve hayatın her alanında devam edecek. Suruç ailelerinin ve halklarımızın adalet arayışı sürecek.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Toplumsal bellek: 444

SONRAKİ HABER

Yıkılan Roboski Anıtı'nın heykeltıraşı: Neden rahatsız etti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...