09 Ocak 2017 10:18

Suruç Aileleri İnisiyatifi: 7500 TL’lik adaleti tanımıyoruz

Suruç Aileleri İnisiyatifi yaptığı açıklama ile Eski Suruç İlçe Emniyet Amiri’ne sadece para cezası verilmesini kinadı.

Paylaş

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin yaptığı açıklamada 33 kişinin hayatını kaybettiği Suruç Katliamı’na ilişkin bugün görülen davada Eski Suruç İlçe Emniyet Amiri’nin “Görevi kötüye kullanma” suçundan 7500 lira para cezasına çarptırıldığı belirtilerek: “ ‘Görevi kötüye kullanma’ dedikleri; Suruç’a giden gençler yollarda durdurulup çantaları didik didik aranırken, ailesinin “IŞİD’ci” diyerek ihbar ettiği bir canlı bombanın elini kolunu sallayarak katliam yapmasıdır.

‘Görevi kötüye kullanma’ dedikleri; davanın savcısının yaptığı araştırmayla ortaya çıkan ve açık açık ‘canlı bomba saldırısı olabilir’ şeklindeki istihbarata rağmen hiçbir önlem almamaktır.

‘Görevi kötüye kullanma’ dedikleri;  bomba patladıktan sonra yaralılar taşınırken polis araçlarıyla yolu kapatarak yaralıları taşıyan araçları engellemektir” denildi.

İstihbarat raporlarına, açıkça uyarılara rağmen katliamda sorumluluğu bulunan Mehmet Yapalıal’a verilen “ödül” Türkiye’de adalet mekanizmasının durumu için iyi bir fotoğraf olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Daha önce yaşanan katliamlarda da aynı tiyatroyu sergileyen yargı mekanizması, “göstermelik bir suçlu” belirleyerek asıl faillerin peşine düşmemiş, “göstermelik suçluyu” da cezasızlıkla ödüllendirmiştir. İşte tam da bu yüzden Türkiye’de yargıya güven yerlerde gezinmektedir, işte bu yüzden kimsenin adalet mekanizmasına saygısı kalmamıştır. 

Bizler Suruç Katliamı’nda yakınlarını kaybeden aileler olarak 7500 TL’lik bir adaleti tanımıyoruz. Bu zamana kadar verdiğimiz adalet mücadelesini daha da büyüterek yaşadığımız adaletsizliğe cevap olacağız. 33 canımızın düşlerini asla yarım bırakmayacağız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci yurdu Ensar Vakfı’na devredildi

SONRAKİ HABER

Toplumsal bellek: 444

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...