09 Ocak 2017 10:02

Ağbaba: 10 Ocak, işsiz gazeteciler günü olsun

Türkiye’nin gazeteci hapishanesi olduğunu belirten CHP’li Veli Ağbaba, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler değil, işsiz gazeteciler günü olsun' dedi.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Ağbaba, AKP’nin OHAL’i kendine muhalif kesimleri sindirme aracı olarak kullandığını belirterek, baskının en fazla hissedildiği alanların  başında basın yayın kuruluşlarının geldiğini kaydetti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK GAZETECİ HAPİSHANESİ

Türkiye’nin  “Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi” haline geldiğini,  basın özgürlüğü ve şeffaflığa dair uluslararası göstergelerde en gerilerde yer aldığını ifade eden CHP’li Ağbaba,  15 Temmuz darbe girişimiyle ilan edilen Olağanüstü Hal ile birlikte yürürlüğe konan Kanun Hükmünde Kararnamelerin basın üzerinde geri dönüşü olmayan izler bıraktığını belirtti.

FETÖ’NÜN YAPAMADIĞINI AKP YAPIYOR

146 gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede basın özgürlüğünden söz edilemeyeceğini kaydeden Ağbaba; “Türkiye, tüm dünyada baskı, şiddet, insan hakları ihlalleri ile anılan bir ülke haline geldi. Darbe girişimi bahane edilerek arka arkaya çıkarılan KHK’lar ile AKP’ye muhalif gazeteciler tutuklanmaya, gerçekleri söyleyen bir avuç yayın kuruluşu teker teker kapatılmaya başlandı. FETÖ darbede başarılı olsaydı ilk önce  Yol TV, Hayat TV, IMC TV, TV 10, Özgür Radyo, Evrensel Kültür  gibi yayınları kapatacaktı. Onların yapamadığını AKP Hükümeti KHK’lar ile yapıyor.  Özgürlükleri genişleteceğiz diye iktidara gelenler, özgürlükleri teker teker ortadan kaldırdılar. Verdikleri özgürlük sözleri gazete sayfalarında kaldı.” Dedi.

İLÇE NÜFUSUNDAN ÇOK İŞSİZ GAZETECİ VAR

2016 sonu itibariyle işsiz gazeteci sayısının on bine yaklaştığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Pek çok ilçe nüfusundan daha fazla gazeteci işsizimiz var. Çok yakında çalışan gazeteciden çok, işsiz gazetecisi olan ülke olacağız. Bu nedenle  10 Ocak tarihi çalışan değil işsiz gazeteciler günü olmalı.10 Ocak işsiz gazeteciler gününü kutluyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kar altında maaşlarını istediler

SONRAKİ HABER

Laiklik eylemi yapanlara saldıranlar hakkında soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...