09 Ocak 2017 09:57

200 BES üyesi ihraç edildi

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, SGK ve İŞKUR'da 200 üyelerinin işine son verildiğini söyledi. 

Paylaş

Genel Başkanları dahil yüzlerce üye ve yöneeticisi ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası, son yayınlanan KHK'da da hedef alındı. BES Genel Başkanı Fikret Aslan, SGK ve İŞKUR'da 200 üyelerinin işine son verildiğini söyledi. 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) geçtğimiz günlerde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle üyelerinin ihraç edilmesine ilişkin basın toplantısı düzenedi. Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan basın toplantısında konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, son yayınlanan KHK ile 8 bin 400 kamu emekçisinn işine son verildiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın emekçilerin sorunlarını çözmek yerine hazırladığı listelerle bağlı kurumlardaki emekçileri ihraç ettiğini belirten Aslan, "SGK ve İş-Kur'da emekçilerin haklı aleplerinin sesi olan sendikamızın üyeleri; ilgili kurumlara liyaatsiz ve hukuksuz bir şekilde atanan çoğu Memur Sen üyesi yöneticilerin belirlediği listelerle işlerinden edilmiştir. Çoğu cemaatle ilişkili yöneticilerin kendilerini gizlemek ve hedef saptırmak için üyelerimizi hedef koydukları açık olup, bu hukuksuz uygulamalara aracılık eden yöneticiler er ya da geç bunun hesabını vermek ozrunda kalacaklardır" dedi. Sendikalarının Kocaeli Şube Başkanı Gülizar Ateş, Urfa Şube Başkanı Feridun Kahraman'ın da aralarında bulundupu çok sayıda il temsilcileri ve şbe yöneticilerinin ihraç edildiğini aktaran Aslan, 200 üyelerinin işlerine hukuksuz ve keyfi olarak son verildiğini kaydeti. Çalışma bakanlığının hızını alamayarak yürüme ve görme engelli iki üyelerinin işlerine de milli güvenliği tehdit ettikleri gerekçesiyle son verdiklerini ifade eden Aslan, yaşanan saldırılara karşış taleplerine daha sıkı sarılarak mücadeleyi yükselteceklerini söyledi. 

ÇALIŞMA BAKANI ZİYARETİMİZE GELDİĞİNDE UYARMIŞTIK

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ise daha 2 hafta önce Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun KESK'i ziyarete geldiğini hatırlattı. Bu görüşmede ihraçları gündeme getirdiklerini belirten Toprak, "Bu haksız uygulamalara son verilmesi gerektiğini söyledik. Bir sendikanın genel başkanı, şube başkan ve yöneticileri ihraç ediliyor. SGK kendisini rahatsız eden sendikaları engellemiş ve fiilen yasaklamıştır. Bu hükümetin yeni anayasa değişikliği adı altında diktatörlüğe gittiği sürecin izleridir. Bu ülkede bunlardan daha zalimlerini gördük. Biz emekçiler ne olursa olsun işimize geri döneceğiz ancak siz bu iktidardan gideceksiniz" diye konuştu. 

ÇUVALLARLA PARA TAŞIDI AMA DOKUNMADI

SGK'dan ihraç edilen BES üyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur, da basın toplantısında söz aldı. 36 yıllık meslek hayatında bir kınama cezası bile almadığını vurgulayan Tokur, bankada da yıllarca görev yaptığına dikkat çekerek "Zimmetim bir şey geçirmedim. Bankada çalışırken çuvallarla para taşıdım. Çalıştığımız bina ve asansörler başlı başına bir sorundu engelliler için. Sadece ben 5 kere kaldım ve buna sürekli itiraz edip değişmeini istedik. Sanırım bunun için beni seçtiler" dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

EÜ'de akademisyenlerin odalarının aranması bekleniyor

SONRAKİ HABER

Kar altında maaşlarını istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...