09 Ocak 2017 09:43

Antalya’daki gazeteciler Metin Göktepe’yi andı

Gazeteci Metin Göktepe, polisler tarafından katledilişinin 21'inci yılında Antalya Gazeteciler Evin’de anıldı.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi ve Evrensel Gazetesi Antalya temsilciliği tarafından, Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe için Antalya Gazeteciler Evin’de bir anma etkinliği düzenledi.

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe Polisler tarafından dövülerek katledilişinin 21. yılında Antalya’da Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz şubesinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Etkinlikte konuşan Gazeteciler Sendikası Genel Başkan yardımcısı Seyhan Kutman bir konuşma yaparak, Türkiye’de gazeteciliğin içinde bulunduğu durum, sendikal mücadele ve Metin Göktepe ile ilgili bilgiler verdi. Metin Göktepe’nin gazetecilik görevini yerine getirirken öldürüldüğünü anlatan Kutman, “Bu gün dünden daha kötü bir dönem yaşanıyor, gazeticiler sudan sebeblerle tutuklanıyor, gazeteler, dergiler, medya ajansları ve televizyonlar karartılıyor, halkın haber alma özgürlüğü engelleniyor. Bizlere düşen görev Metin gibi haberde takibinde israr ederek halka doğru bilgiyi ulaştırmak olmalıdır” diye konuştu.

Seyhan Kutmanın konuşmasından sonra Metin Göktepe’yi anlatan bir saatlik sinevizyon gösterimi sunuldu. Sinevizyon gösterimi öncesi Metini anlatan kısa konuşmalar yapıldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi başkanı Mustafa Sözen, “Gün birlik olup mücadele etme günüdür. Bizler mesleğe yeni giren ve girecek olan gazeteci meslektaşlarımıza Metin Göktepe’nin gazetecilik anlayışını anlatmaya devam edeceğiz, onun durduğu yerde durup kalemlerimizi kimseye teslim etmeyeceğiz ve gerçekleri yayınlamaya devam edeceğiz” dedi. 

Evrensel Gazetesi adına söz alan Evrensel Gazetesi Antalya muhabiri Mahir Doğan süreci anlatan bir konuşma yaptı. Doğan konuşmasında Metin’in katledildiği dönemdeki katliam ve hak ihlallerini anlatan konuşmasında “Metin Göktepe ülkeyi yönetenlerin sakladığı bilgi ve gerçekleri halka doğru bir biçimde anlatmak için gittiği cenaze töreninde göz altına alınarak katledilmiştir. İlden ile sürülen mahkemelerde şunu gördük ki, gazeteci meslek örgütleri başta olmak üzere geniş bir halk kitlesi mahkemelerin peşini bırakmayarak, katil polislerin ceza almalarını sağladılar. O mahkemeler süresince Metine bir söz vermiştik, hepimiz birer Metin olacaktık ve öylede yaparak Metin’in bıraktığı yerden bayrağı alarak halka doğru bilgi ve haber ulaştırmak için gönüllü muhabirler olduk” dedi. 

2015 yılında Metin Göktepe Yerel Basın Ödülünü kazanan Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Müzeyyen Yüce’de bir konuşma yaparak “Henüz gazetecilik yıllarımın başında olmama rağmen Metin Göktepe gibi bir gazeteci adına düzenlenen  ödüllerden birini almak benim için büyük bir onur olmuştur. O ödül yatağımın baş ucunda duruyor ve her sabah kalktığımda, bende Metin gibi halka doğru bilgileri vereceğim ve onun gazetecilik değerlerine sahip çıkacağım diyorum”dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da kamu kurumlarında mesai bitişi bugünlük 15.30

SONRAKİ HABER

93 yaşındaki hastaya güçlükle ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...