09 Ocak 2017 09:06

Katliam protestosunda saldırıya uğrayan 63 kişiye dava 

Adana'da, Güvenpark'taki bombalı saldırıyı protesto etmek için eylem yaptıkları sırada polis saldırısına maruz kalan 63 vatandaşa bir de dava açıldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Ankara Güven Park’ta 2016’nın Mart ayındaki bombalı saldırıyı protesto için yürüyüş yapmak istedikleri sırada polis saldırısına maruz kalan vatandaşlardan 63’üne dava açıldı.  

13 Mart 2016’da gerçekleşen katliamın ardından, Adana Emek ve Demokrasi Güçleri katliamlara tepki göstermek için 15 Mart akşamı yürüyüş yapmak istedi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kitlenin önü polis tarafından kesildi. Polis, aralarında önceki dönem Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in olduğu kitleye biber gazıyla saldırdı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş dahil çok sayıda vatandaş gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

63 KİŞİYE DAVA AÇILDI

Olayı ardından saldırıya uğrayan vatandaşlara dava açıldı. 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada iddia “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama.” Emek ve Demokrasi Güçleri yürüyüşe “Savaşa Karşı Barış, Ölüme Karşı Yaşam İçerde ve Dışarda Savaşa Hayır, Sivil Katliamlara Sessiz Kalmayacağız” pankartı ile katılmıştı.

Hakkında dava açılanlar 63 kişi arasında EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, GYK Üyesi Halil İmrek, PSAKD Şube Başkanı Şükrü Şahin, önceki dönem Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Baro Başkanı Veli Küçük,  ZMO Şube Başkanı Semih Karademir, MMO Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve yönetim kurulu üyeleri ve isimsiz bir ihbarla gözaltına alındıktan sonra sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan TÖP-G üyesi Derya Çiçek Nar da bulunuyor. 

ÖNCEKİ HABER

Yurt genelinde binlerce yol ulaşıma kapandı

SONRAKİ HABER

Kıbrıs zirvesi ‘ilhak tartışması’ gölgesinde başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...