09 Ocak 2017 08:39

Yurt genelinde binlerce yol ulaşıma kapandı

Tokat, Ordu, Samsun, Balıkesir, Çorum ve Zonguldak'ta toplam 1329 kırsal yolu ulaşıma kapandı. Samsun'da 273 mahallede elektrik yok.

Paylaş

Okulların bir gün süreyle tatil edildiği Tokat'ta bütün şehir beyaza büründü. İl ve ilçe merkezlerinde belediye ekipleri, köylerde ise özel idare ekipleri çalışma başlattı. Şehirler arası yollarda karayolları ekipleri çalışma yaparken, sürücülere zincir uyarısında bulunuldu. 351 köy yolunun ulaşıma kapandığı il genelinde, kardan en çok etkilenen ilçe ise Başçiftlik oldu. İlçede 2 gündür etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Park halinde bulunan araçlar ise tamamen karla kaplandı. Ayrıca Başçiftlik-Niksar arasında ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

ORDU'DA KAR KALINLIĞI 1,5 METREYE ULAŞTI

Ordu'da dün etkili olan yoğun kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. 753 mahalleden 531 mahallenin yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ordu'nun en yüksek rakımlı ilçelerinden olan Akkuş ilçesinde kar kalınlığının 1.5 metreye çıktığı belirtildi. Çeşitli yerlerde evlerinde rahatsızlanan 10 hasta iş makineleriyle açılan yollarla 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Kar nedeniyle kentte elektrik, telefon ve su şebekelerinde de arızalar meydana geliyor. Kapanan yollar nedeniyle belediye ekipleri de mahallelerde biriken çöpleri toplayamayınca, konteynerler doldu taştı.

273 MAHALLEDE ELEKTRİK YOK

Samsun'da önceki gece başlayan kar yağışı kent merkezi ve tüm ilçelerde etkili oldu. Kar nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verilirken yüksek bölgelerde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Terme İlçesi'nde 50 mahalle yolu ve tüm grup yolları, Bafra ilçesinde tüm grup yolları, Alaçam ilçesinde Uzunkıraç, Umutlu, Köseköy, Yukarısırganlı, Gülkayası, Vicikler, Demircideresi, Yoğunpelit Mahalle yolları ile bazı grup yolları, Yakakent ilçesinde Büyükkırık, Sarıgöl Mahalle yolları, Salıpazarı ilçesinde 3 grup yolu, Çarşamba, Ayvacık, 19 Mayıs, Kavak, Havza, Asarcık, Ladik İlçeleri'nde ise yüksek kesimlerdeki grup yollarının çoğu kapalı ulaşıma kapandı. 

273 mahalleye elektrik verilemezken Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü vatandaşları ve kamu kurumlarını kar yağışı ve buzlanma konusunda uyardı.

BALIKESİR'DE 214 MAHALLE YOLU ULAŞIMA KAPALI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye ekipleri, kar yağışı sonrası kapanan 214 yolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir-Bursa, Balıkesir-Çanakkale, Balıkesir-Manisa karayolları ile kentin tüm ilçelerindeki ana arterlerin ulaşıma açık olduğu belirtildi. 

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada Altıeylül'de 8, Balya'da 10, Bandırma'da 12, Gönen'de 70, Dursunbey'de 8, Erdek'te 16, İvrindi'de 2, Karesi'de 1, Kepsut'ta 2, Manyas'ta 19, Savaştepe'de 29, Sındırgı'da 5, Susurluk'ta 32 olmak üzere toplam 214 kırsal mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu, yol açma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

ÇORUM'DA 707 KİLOMETRELİK YOL TAMAMEN KARLA KAPLI

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Çorum'da da hayatı olumsuz etkiledi. Çorum- Samsun karayolunda kayan TIR'lar nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanırken, ekipler yollarda tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yaptı.

Etkili kar yağışı nedeniyle Çorum'da 101 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Aslan, karla mücadele ekiplerinin köy yollarını açılması için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Arslan, şuan itibariyle 101 köye ulaşımı sağlayan 707 kilometrelik yolun kapalı olduğunu ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Leğenler, naylon poşetler ve kendi yaptıkları kızaklarla buz tutan yolda kayak yapan çocuklar karın tadını çıkarttı. Buzlanma nedeniyle otomobillerin geçemediği dik rampadan aşağıya kayarak gönüllerince eğlendi. 

ZONGULDAK'TA 72 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kentte 2 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 72 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, 29 ekiple yolları açmak için çalışıyor. Kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava şehir içi yollarda buzlanmaya yol açtı. Belediye ekipleri tuzlama çalışması yaptı. Trafik ekipleri de sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa değişikliği öncesi Meclis’e abluka 

SONRAKİ HABER

Katliam protestosunda saldırıya uğrayan 63 kişiye dava 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...