09 Ocak 2017 08:03

Tümer: Türkiye 2016’da basın özgürlüğünde sınıfta kaldı

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin 2016 yılında basın özgürlüğü alanında sınıfta kaldığını söyledi.

Gazetecilerin 10 Ocak’ı bayram değil mücadele günü olarak belirlediğini dile getiren Tümer, suçu mahkeme kararıyla sabitlenmemesine rağmen gazeteleri kapatılan, ifadeye dahi çağrılmadığı halde sırf kapatılan gazetelerde çalıştıkları için sarı basın kartları iptal edilen basın mensuplarının uğradığı haksızlıkların giderilmesinin şart olduğunu vurguladı.

‘CEZAEVİNDEKİ GAZETECİLER ÜLKENİN AYIBIDIR’

Fikirleri ve haberleri nedeniyle gazetelerin, tan yeri ağarmadan çocuklarının gözü önünde evlerinden yaka paça gözaltına alınması, mahkemelerde yargılanması, cezaevlerine kapatılarak eli kolu bağlanmasının ülkenin ayıbı olduğunu ifade eden Tümer, “Öte yandan yerel medyanın gelirlerinin ve istihdam olanaklarının yok edilmesi ayrı bir tartışma konusu olmalıdır. Devlet desteğinden yoksun bırakılarak kaderine terk edilen yerel medya Adana ve Türkiye için vazgeçilmez bir nitelik taşımaktadır” dedi. 2017 yılının demokrasi, insan hakları, basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü ilkesinin gelişimine ışık tutmasını dileyen Tümer, “Cezaevlerinde haksız yere bekletilen basın mensuplarının da bir an önce ailelerine, sevdiklerine, gazetelerine ve özgürlüklerine kavuşması gerektiğine inanıyorum” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Karda düşmeden yürümenin formülü: Penguen gibi minik adımlar

SONRAKİ HABER

DBP Başkale İlçe Eş Başkanı ve yöneticisi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...